Followers MamaTisya

Tuesday, February 13, 2018

Program Komuniti Digital NGO NegaraKu Edar 30 Ribu Kad Digital
Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP) menyediakan 30 ribu kad NGO Negaraku untuk mula diedarkan secara percuma kepada NGO dan Koperasi berdaftar dan buat peringkat permulaan 50 NGO hadir untuk menyertai Program Komuniti Digital NGO Negaraku bertempat di Dewan Perdana Felda pada 10 Februari 2018.

Program Komunitt Digital NGO Negaraku turut memperkenalkan Mobile App NGO Negaraku yang hanya boleh diekses oleh pemegang Kad NGO Negaraku untuk menikmati tawaran pembelian barangan terpilih dengan harga terbaik, Mobile App ini mempunyai kepelbagaian aplikasi yang bersesuaian untuk digunakan oleh NGO dan ahli-ahli termasuklah aplikasi pengumpulan derma dan sumbangan secara digital untuk tujuan membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar.


Mobile App NGO Negaraku ini dibangunkan bagi membentuk kerjasama antara NGO - NGO khususnya dalam aktiviti sosial dan ekonomi melalui jalinan usahasama dan penawaran berkelompok.

Pengasas KSP, Dr. Mohd Zamri Noordin berkata, program ini merupakan acara sulung yang disediakan khas untuk semua ahli NGO di Malaysia dengan keistimewaan yang luar biasa.

"Mobile App ini dibangunkan untuk memupuk perpaduan Masyarakat khususnya kalangan Ahli-ahli NGO dan Koperasi. Program Komuniti Digital NGO Negaraku diurus secara sosial enterprise bagi memastikan setiap peserta dapat menikmati manafaat yang berganda," jelasnya.Dalam pada itu,  Ketua Program Komuniti Digital NGO Negaraku Dr Nur Hadi berkata,

"Penyampaian mesej sepenuhnya program ini turut dipaparkan melalui reka bentuk Kad NGO Negaraku yang secara umumnya membawa ke arah pembentukan Masyarakat yang bersatu padu."

Pada peringkat pengenalan ini terdapat beberapa syarikat yang turut mengambil bahagian untuk memberikan tawaran harga terbaik termasuklah Ez Ride, Kaspersky, comfort reflekxologi,
Antara tetamu kehormat yang hadir pada majlis ini termasuk Datuk Ismail Kijo (Ketua Umno Sahagian Ampang), Datuk Abdul Halim Tuah Rahmat (Pengarah Biro 'Reapid Response' GST Jabatan Perdana Menteri), Datuk Abdul Fatah Abdullah, Presiden Angkasa, wakil persatuan, ahli, pengeluar produk dan sebagainya.

Latar belakang Kelab Sahabat persaudaraan

Kelab Sahabat Persaudaraan adalah sebuah kelab yang berdafar di bawah Pendaftaran Pertubuhan atau ROS. Kelab ini dibentuk melalui gabungan Sukarelawan Profesional dan kumpulan berpengalaman untuk bersama mencurahkan idea dan kepakaran bagi melahirkan Program-program berkualiti berteraskan Pendidikan dan Kebajikan untuk diperkenalkan kepada Masyarakat.

Mengembangkan ekonomi digital dan transaksi tanpa tunai.

Program Komuniti Digital NGO Negaraku diperkenalkan oleh Kelab Sahabat Persaudaraan berteraskan 3 Prinsip:
 • Menghubungkan Kerajaan, NGO dan Ahli-ahli NGO termasuk Koperasi dalam era digital berteraskan semangat Negaraku.
 • Mengeratkan keijasama dan memupuk semangat bantu membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar.
 • Mendidik Masyarakat untuk berbelanja secara bijak dan berhemah. 

Konsep Komuniti Digital NGO Negaraku

Membentuk sebuah Rlatform bagi menggabungkan kerjasama diantara NGO-NGO termasuk Koperasi di dalem aktiviti sosial dan ekonomi melalui Jaminan Usahasama den penawaran berkelompok.

NGO serta ahli-ahli bekerjasama dan membentuk gabungan kumpulan yang kukuh den berkesan dengan manfaat e-platform & Fin-tech, bermatlamat untuk menghubungkan Kerajaan dan NGO di atas platform digital. 


SYARAT PENYERTAAN.

1. Ahli NGO atau Koperasi sahaja.
2. Wakil sah NGO berminat dan hadir pada Majlis ini akan diberikan 150 kad untuk diedarkan kepada Ahli-ahli secara percuma.
3. Ahli NGO yang telah mengaktifkan Mobile App NGO Negaraku boleh terus menikmati faedah ditawarkan selama 2 bulan.

FAEDAH SEGERA.

1. Pembelian Produk & Perkhidmatan terpilih dengan penjimatan +>40% dari harga sebenar.
2. Hadiah percuma untuk yang mendaftar pada hari tersebut dan pebagai lagi tawaran menarik.

SELEPAS 2 BULAN PENGGUNAAN SECARA PERCUMA.

1. NGO boleh memilih untuk membayar sebanyak RM150 secara one off untuk setiap Ahli yang berminat untuk menikmati faedah dan tawaran tambahan.

FAEDAH TAMBAHAN SELEPAS PEMBAYARAN YURAN SEBANYAK RM 150.

1. Pengguna berhak memilih barangan atau Perkhidmatan bernilai tunai RM150-200 yang ditawarkan secara terus dan percuma.
2. Penjimatan berterusan melalui tawaran di platform “Beli & Jimat”.
3. Platfom Derma (donation platform).
4. Teknologi kewangan (Fintech Platform) melalui e-wallet.


 Untuk muat turun aplikasi Mobile App NGO Negaraku, sila kepautan INI


3 comments:

 1. Siapa yg layak boleh lah apply. Ada manfaatnya tu kak.

  ReplyDelete
 2. kad ni merupakan kad yang boleh dianggap sebagai sara hidup digital, sebabnya pengguna kad ni boleh menikmati produk dan jugak perkhidmatan dengan harga yang lebih jimat kan!

  ReplyDelete
 3. first time dengar pasal kad ini.. thanks sharing sis..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...