Followers MamaTisya

Friday, September 7, 2018

FamilyMart @ Prima Sri Gombak




lps wedding ...aku blk gombak...sbb adik aku dh nk blk uitm 
so die ngajak la p familymart kt prima sri gombak ni
hubbyku join sama pegi..tisya je tkmo ikut..so die dok la ngan tokPa & umie kt umh


masuk2 je nmpk trus air pisang fav aku ms holiday korea dlu


ni la susu pisang fav aku tu..ada promo kalo bli 3


pilih2 apa nk beli


ms belum smp ingt nk beli onigiri tp tk jd..mayb next time kita try


mcm2 ada...sandwich, roti, dessert, nasi lemak dan mcm2 lg


hah ada aiskrim jepun tu..


kalo tk sempat pi jepun..korang bole la try eskrem ni dlu :)


cookie frappe pn ada




outlet kt area gombak ni july lg dh buka
tp biasa la bila br buka.... mmg rmi la org  
& org beratur pn pjggggg nk bli ODEN ni
aritu ms aku pi xpjg pn yela sbb dh sept kn


hah ni namanya ODEN ..ala2 mcm cucuk2 bebola gtu
ni yg org dok mkn bila dtg familymart 
pilih la mana korang suka...kalo yg bebola tu dlm 60 sen gtu la
yg cucuk2 tu dlm rm 1++




bole pilih kuah tomyam


ataupun kuah original sup


korang yg 1st time jgn riso..staff yg jg akn bgtau apa yg korang nk pilih


ni plak eskrem yg ada...namanya matcha sofuto & hokkaido melon sofuto


jenis fried pn ada


ok ni yg aku bli


hokkaido melon sofuto...sedap...aku mmg tk minat perisa matcha
eh yg blkng tu nk join juga interframe


jom mkn...yummmy...bkn aku sorang mkn...utk 3 org mkn
asyik tgk org share je gmbr ODEN..akhirnya dpt gk la merasa


bebola yg lobster tu mhl skit tp aku suka sbb sedap
yg lain2 pn sedap juga..susu pisang of course la fav


ingtkn nk tapau je tup2 hujan lebat kt luar
nasibaik ada seat kosong juga..so layan ODEN kt situ la


adik jgn sedih2 tau..ni along dh blanje sbb kt tapah xde familymart....
familymart mmg ada kt kl/sgor je wat masa ni


korang kalo nk try ..bole tgk outlet terdekat ngan korang
lebih 50 dh outlet yg ada


mcm2 promo ada...so kena rajin2 tgk posternya
kalo tgk mcm 7e la sbb buka 24jam
actually familymart ni femes kt jepun
so skarang dh ada kt msia

dlu2 tkde la femes pn familymart ni tp skarang dh rmi org share tu psl la viral
akhirnya smp juga aku kt familymart ni...asyik tgk org update mkn ODEN kn
hah aku pn dh try hehe...tu pn sbb outlet terdekat ngan umh kn

korang dh singgah ke familymart layan ODEN???

37 comments:

  1. hi , bestnya family mart ni . kat mana ya . macam2 makanan ada dijual . best sangat ! murah pulak tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada byk cawangan tp kena tgk kt website nya tu...tp hanya di kl/sgor saje

      Delete
  2. Kak amy, kat Shah Alam baru bukak kat Seksyen 7. Nanti nak bukak pulak dekat Seksyen 18. Even dah bukak dekat shah alam, saya still tak pergi lagi hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh buka dh yg seksyen 18 tu..nanti bole la try

      Delete
  3. Nampak best pulak family mart ni. Tak pernah lak makan soft ice cream dia. Ada yg kata perisa matcha tu sedap. Ikut orang la kan....errr oden tu steamboat la kot eh? Sama bentuk je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo suka greentea sure suka la matcha tu..kita mmg xsuka...aah mcm steamboat la oden tu

      Delete
  4. Semua area KL Selangor je ni. Ontah bilo la nak meghaso

    ReplyDelete
  5. Teringin sgt nk try, asyik dgr org bercerita psl family mart ni..kat area ampang ada x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. area ampang tkde lg...tp jln ampang ada kt menara citybank hehe

      Delete
  6. suka family mart ni...dulu ada eskem cheese cake..skrg dh xde dah....tu pun sedap sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga tgk org update yg eskrem cheese cake tu

      Delete
  7. huarghhhh dah lama teringin nak makan sini tapi jauh hahahaa tunggu turun area sana la baru dapat merasa.

    ReplyDelete
  8. memang trending sekarang kan Family Mart ni, anak-anak kak ana ke sini sahaja kerja depa dari kampus :)

    ReplyDelete
  9. FEnomena sunggoh Family Mart ni kat Malaysia..yg kat ofis tu, manjang je penoh haha

    ReplyDelete
  10. Dekat cheras pun dah ada family mart ni.tapi xpasti da bukak ke belum.lepas ni mmg hari2 pergi family mart hahaha

    ReplyDelete
  11. Dah lama teringin nak cuba oden dengan aiskrim matcha tu. Hmm nak pergi cari la nanti.

    ReplyDelete
  12. Eh apesal meriah sangat familymart ni kak... Rambang mata tengok makanan yang dijual.. Ehhhh kenapa Seremban tak ada.. Ishhh

    ReplyDelete
  13. Syoknya ada Family Mart. FM banyak area KL & Selangor je. Entah bila nak masuk negeri lain pulak

    ReplyDelete
  14. family mart ni antara feveret kedai yag suka ayu singgah..tapi kalau dtg sini mmg beli ais krim tu jer hahahahahah..sebab sedap giler takleh bandingkan kat tempat lain

    ReplyDelete
  15. Yang cucuk2 tu mmg feveret betul. Sup tomyam dia power !! Sedap sangat. Mmg tiapkali kalau nmpk family mart, pasti akan singgah n beli

    ReplyDelete
  16. Selalu tengok orang update menu kat sini tapi x pernh sempat nak Cuba. Geram je tengok banyak sangat pilihan. Nak try oden & aiskrim tu

    ReplyDelete
  17. Family mart ni dah makin popular dan makin mendapat perhatian orang ramai sekarang ni makanan pun dah makin banyak hehehe kita tak pernah pergi lagi...

    ReplyDelete
  18. Best! I always makan at family mart! Especially the new shabu noodle

    ReplyDelete
  19. yay, finally a outlet nearby me too! I have been there few times now. love oden and matcha soft serve so so much. ehehe

    ReplyDelete
  20. Kalau keluarga ibu suka pergi pasaraya yang ada jual roti dan meja macam food court tu. Beli buah potong sambil borak borak makan. Lepas penat kerja

    ReplyDelete
  21. Bagu konsep kedai family mart ni sebab mesra keluarga dan ada banyak pilihan menu untuk makan makan secara santai kan

    ReplyDelete
  22. Oden tomyum is definitely a favorite and must have whenever I visit family mart! It's my favorite convenient store!

    ReplyDelete
  23. Setakat ini, Rawlins masih belum lagi terpengaruh dengan Family Mart tetapi rerakan office semua dah semacam kerasukan kalau pergi ke sini. Haha

    ReplyDelete
  24. Oden tu sedap sangat kan. Bila entah nak ada family mart dekat belah timur ni 😂

    Husniey sempat rasa 2x je oden dan aiskrim matcha dan cheese tu, itu pun masa kebetulan landing di KLIA2 untuk ke destinasi seterusnya hihi.

    Syok tengok semangkuk oden tu🍢

    ReplyDelete
  25. waaaaahhhh.. menarik nyaaaa..!! lagi2 ada susu banana tu..

    ReplyDelete
  26. Masuk Family Mart ni macam macam rasa nak beli. Hahah. Nani tak sempat pergi lagi yang dekat Gombak ni, sokmo pergi dekat Wangsa Maju punya.

    ReplyDelete
  27. Terus rasa macam nak gi cari sekarang.. Banyak tu makanan best yang boleh Sha cuba..

    ReplyDelete
  28. Suka oden and eskrem melon tu...jarang beli kat NuSentral sebab tiap kalu pergi ramai beratur..

    ReplyDelete
  29. member aida ada share pasal oden family mart ni.
    kat mana ntah dia gi.
    melaka mcm takde lagi lah.
    nak google jap. sebab, mcm menarik ajer tu.

    ReplyDelete
  30. da cek. kat lembah klang ajer ada nyer...
    nanti nak try carik area kajang / cheras.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...