Followers MamaTisya

Wednesday, December 19, 2018

Dah Bayar Zakat ke belum? Jom ke Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP

Zakat adalah salah satu daripada rukun Islam. Ianya diwajibkan ke atas setiap orang Islam yang cukup syarat-syaratnya untuk membantu golongan-golongan yang memerlukan bantuan.

Menariknya bagi mereka yang tetap ingin melaksanakan kewajipan itu di kaunter PPZ-MAIWP tetapi tidak berkesempatan, PPZ-MAIWP mewujudkan Kaunter Zakat Bergerak yang menggunakan van. Ia adalah satu alternatif baharu kepada kaunter statik sedia ada untuk mendekati masyarakat di kawasan tumpuan ramai.



Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP  - Sesuai dengan ‘tagline’, “Kami Bersedia Ke Tempat Anda”.

Hubungi 1 300 88 5757 untuk mengetahui lokasi Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP ataupun layari website http://www.zakat.com.my/ ataupun Facebook Pusat Pungutan Zakat untuk keterangan lanjut.



 


Selain dari itu , PPZ-MAIWP turut menyediakan perkhidmatan DOOR-TO-DOOR bagi pembayaran zakat RM 5000 ke atas terus ke pintu RUMAH ataupun pintu PEJABAT anda.


Perkhidmatan yang disediakan:
  • Pertanyaan zakat
  • Taksiran zakat
  • Skim Potongan Gaji Zakat (Skim Thohir)
  • Salinan penyata/resit zakat

Pembayaran zakat secara:
  • Tunai & Cek
  • Kad Kredit Islam & Kad Debit
Kelebihan Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP

  •  Pegawai yang mesra pelanggan
  •  Perkhidmatan Lebih Mudah
  •  Cenderahati menarik menanti
  •  Perkhidmatan ke tempat anda
  •  Perkhidmatan yang cekap & pantas
  •  Kemudahan yang selesa


"Tiada alasan untuk tidak membayar zakat 
ketika bertemu Sang Pencipta kerana segala kemudahan telahpun  tersedia"



Mudah-mudahan dengan zakat yang ditunaikan itu kita mendapat keberkatan hidup disisi-Nya

48 comments:

  1. orang-orang wilayah senang gila nak bayar kann

    ReplyDelete
  2. Bagus la diorang buat inisiatif macam ni. Sesetengah org tu mcm susah sikit kalau nak pegi office PPZ kan. Ada cara2 mcm ni senang sikit. memudahkan byk pihak. Good job!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg2 org tkde masa kan..ada kemudahan camni senang utk mereka nk byr zakat kan

      Delete
  3. mudah bila ada kaunter zakat bergerak nie..

    ReplyDelete
  4. senangnya bayar zakat sekarang. kalu sebelum ni kena ambil cuti nak pergi office PPZ. Bila la kaunter bergerak PPZ nak datang area office kat subang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena call talian tu utk info kaunter zakat bergerak ke lokasi berhampiran

      Delete
  5. senangnya nak bayar zakat dah ada kaunter bergerak!😄😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...tiada alasan untuk tidak membayar zakat

      Delete
  6. Mudah sekarang ni.. Tiada alasan lagi untuk tidak bayar zakat bagi yg berkemampuan

    ReplyDelete
  7. great information for those whom wanna bayar zakat with the mobile counter.. good effort..

    ReplyDelete
  8. Mudah betul nak bayar zakat sekarang. Siap ada kaunter bergerak. Jadi tak ada alasan untuk tidak membayar zakat.

    ReplyDelete
  9. Sekarang ni tiada alasan untuk tidak ada masa atau tak sempat nak pergi bayar zakat ada kaunter kalau susah sangat pun boleh buat online jer.. Alhamdulillah kita dah bayar secara online jer hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye online pn bole selain di kaunter zakat bergerak

      Delete
  10. Bagus sangat ada kaunter zakat bergerak ni. Sangat-sangat memudahkan umat Islam untuk bayar zakat. Takda alasan lagi untuk tak bayar zakat.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg memudahkan utk org ramai membayar zakat kan

      Delete
  11. Ini kalau org mls nk byr zakat juga xtau lah nk ckp apa. Huhu.. Senang dah skrg mcm2 cre yg majlis zakat lakukan.. Lagi sennag bila ade kaunter bergerak ni kan..

    ReplyDelete
  12. Sekarang memang dah senang nak bayar zakat..kiranya dah tak ada alasan nak skip dari bayar zrakat...online boleh, kaunter bergerak pun ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je mcm2 kemudahan disediakan..nk ngan tknk je

      Delete
  13. Bagus sekarang ad mcm2 inesiatif nak bayar zakat. Usaha Ppz ni buat org aware tentang zakat ni. Kadang2 orang mmg nk bayr tpi akibat kekangan masa tu. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dgn ada kemudahan mcm ni memudahkan org rmi utk membayar zakat

      Delete
  14. haaa saya pun ada tulis dan kongsi kat blog topik yang sama camni tapi ntuk LZS lah...tapi tak kisah asalkan tujuan kita nak sampaikan pada masyarakat tentang zakat terlaksana ....nama yang berbeza tapi tujuan yang sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..tunaikan kewajipan kita utk membayar zakat

      Delete
  15. Zakat Wajib zakat Fitrah. Kalau satu tu pun berat nak bayar, memang cari pasal la kan. Sebab kaunter PPZ dah ada merata-rata. Siap ada drive thru lagi tau di Putrajaya. Hehe. Well done Lembaga Zakat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju...tiada alasan untuk tidak membayar zakat

      Delete
  16. I should remind me friends about this. Thanks for the sharing and hope this could be a good reminder for all Muslim friends

    ReplyDelete
  17. Wow, baru tahu zakat siap ada buat perkhidmatan door-to-door! Memang betul-betul nak galakkan kita semua bayar zakat. Bagus usaha murni zakat ni. Harap kita semua pun lebih alert bila dah sampai waktu nak bayar zakat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah senang ada pekhidmatan door-to-door bagi pembayaran zakat rm5000 ke atas

      Delete
  18. they make it easy for the muslims to pay for zakat by doing a mobile counter. thats good!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  19. Bagus pendekatan yang dibuat oleh Maiwp ni. So, kita takde alasan untuk bayar zakat. Zakat itu kan wajib dibayar. Kenapa takut sgt nk zakat? Lagi banyak kita memberi, Lagi bertambah rezeki yg Allah bagi . Senang dah skrg haa, zakat pon bergerak dok cari orang. Orang pula lari dari zakat. Allah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu..tkde alasan utk tidak membayar zakat sbb pelbagai kemudahan disediakan oleh PPZ

      Delete
  20. Sekarang ni takda alasan tak bayar zakat. Banyak cara boleh bayar zakat. Ni siap dengan kaunter bergerak lagi. Dia ada dekat tempat tertentu ke atau macam mna.. Bagus ni. .senanag. .

    ReplyDelete
  21. Mudahnya nak berzakat skrg.. Semudah ABC.. Klik tekan2 dah settle semua urusan.. Mmg menjimatkan masa dan tenaga..

    ReplyDelete
  22. Having a mobile station really makes it easier for people to pay up, good deed they are doing.

    ReplyDelete
  23. Bagus betul pihak maiwp ni. mcm2 inisiatif yg dorang buat utk galakkan & permudahkan urusan pembayaran zakat.

    ReplyDelete
  24. Banyak jugak effort lain yang PPZ buat selain kaunter bergerak ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye btul...tkde alasan utk tidak membayar zakat

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...