Opismate br balik outstation dari Pahang
bawa ke opis menu ikan patin masak tempoyak
kwn die buka restoran kt temerloh yg bagi menu ni kt dia
nama tmptnya ADF Kitchen, Temerloh
tempoyak yg makan dgn ulam , aku mmg tk makan
tp kalo dh di masak dlm gulai mcm ni ok bole hirup kuahnya
ikan patin ni ada 3 jenis yg aku tahu...ikan patin baung, sangkar & buah
yg ni ikan patin sangkar
semangkuk besar ikan senangin masak asam rebus
& sayur kangkung belacan Yusof masak
tp 2 menu ni aku tk makan
opismate dpt battle aritu...dpt la aku merasa sbb aku masih tk dpt lg beli
utk yg kuat makan pedas...rendang nyet ni tk pedas berapi la ..aku suka
so lunch masak nasi kt opis lps tu depa pi beli lauk tambahan
ada paru crispy, sambal tempe + kentang
kacang buncis goreng, ayam goreng, sambal belacan
alhamdulillah rezeki dikongsi bersama
korang suka menu ikan patin??ni baru kali ke-2 aku makan
Rindu zaman ofis dulu - dulu makan - makan ramai - ramai macam ini terutama pada hari jumaat. Sudah tinggal kenangan
ReplyDeleteSebulan 2-3 kali SA makan ikan patin, masak lemak, masak tempoyak atau masak asam pedas..PZ la suka..
ReplyDeleteada lagi 1, patin kolam.. yang ni selalu orang jual murah, tp rasanya x sedap dan ada bau hanyir.. kalau dah biasa makan yang ori pahang (sangkar etc.), mesti dapat bezakan rasa dia.. rela beli yang mahal ckit, janji kita makan puas hati.. pengalaman dari penggemar ikan patin.. ^^
ReplyDeleteSedapnya semua lauk ni Amy. Semua lauk ni kita makan. Kalau ikan patin, pilih bahagian ekor.
ReplyDelete