Followers MamaTisya

Friday, November 10, 2017

Lunch @ Tanah Aina Cafe, Shah Alam


cite bln july...lunch di Tanah Aina Cafe...
dkt sgt la ngan opis tp bff tk bawa aku ke sini
aku pindah opis glenmarie 2015...tp pi mkn sini 2017 :-p
 dr opis dlm 5 minit je  ...tp naik kete la..jln kaki pn bole tp berpeluh  haha


eh gmbr ni terasa ala2 model sbb nmpk tinggi dr biasa :-p
tips nk nmpk slim, kaki sila posing bengkok haha

ok jom tgk view kt dlm cafe


mmg ekslusif la kerusi meja



gmbr pelbagai menu tk dpt disertakan gara2 kejadian sedih bln sept aritu  :(


tgk menu apa yg nk order..so nk tau apa menu lain yg ada ..kena google la



lama tk lunch bertiga ngan bff


julia punya air ~ vanilla oreo milkshake rm 12
Dila punya air ~ Tanah Aina Smoothie rm 12
yg smoothie tu ala2 air detox la
aku minum cold water je



Nasi Putih Rendang Acheh rm 19
makan sambil berlayar...hehe....cantik je dihidangkan dlm plate sampan tu kn


nasi tu bff aku 2 org ni share...

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on



cucur udang rm 10


gemok2 juga la cucur udang tu


durian goreng rm 10...kemain beso...aku ingt kecik je


tp rasa isi durian tu xbrp manis pn...
yg kt sini tepung terlampau sgt



bila minta bil...die ltk dlm bekas kayu camni



ok posing2 dlm cafe sebelum blk



disebabkan aku tk lpr sgt tu aku order dessert je
xsure la nk dtg ke tk lg next time
tp sebelum dtg sini pn aku dh google ...ada juga ckp menunya tk brp sgt
tp yg nasi dlm sampan tu sedap juga
so uols kalo nk dtg sila la ..sbb tekak lain2 kn


Tanah Aina Cafe
No 1 & 2, Jalan Mesra , Jalan Mesra 1, Batu Tiga, 
40150 Shah Alam, Selangor
Operation Hours: 8am–11pm (Isnin tutup)
Phone: 03-5524 3258

7 comments:

I am LZ said...

Harus masuk diary untuk senarai tempat-tempat makan best yang akan dikunjungi..

Aisya Ismail said...

Dulu kerja di glenmarie, plan dengan officemate sampai masing2 dah berhenti tak juga pergi.

Cikgu Iza said...

sedapnya.. kalau buat hitea kelab ok x... macam ekslusif je Restoran tanah aina ni..

Kak Sue said...

Cantik tempat nie.. Nasi Puteh Rendang Acheh tu macam menarik..

NanyFadhly said...

Nampak nasi dalam sampan tuh banyak juga kuantiti nya. Kreatif mereka menghidangkan makanan. Bil pun siap buh dalam bekas comel kotak kayu. Hehe..

Mimi Azirah said...

Durian goreng?baru first time dengar kak. Rasa dia mcm mana?

LYAfrina said...

Meriah menu dia.. Presebtation dia pim cantikkk..lg bselera nk makan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...