Followers MamaTisya

Tuesday, March 31, 2020

movie CONTAGION ~ macam mana penyebaran virus berlaku


ramai yg update psl movie CONTAGION ni
movie ni lama dh...thn 2011 tp bila korang tgk, 
mcm mana penyebaran virus tu spt yg negara kita tgh alami skarang
mcm tk caya dr movie , terjadi in reality



husband ajak tgk cite ni ms awal start PKP aritu 20 mac ...mcm tgk wyg
konon2 friday night movie...dh la 11 mlm tgk...nasibaik aku tk terlena haha
nasibaik juga esoknya sabtu cuti kn

aku tgk ni thru ASTRO GO...mula2 tgk kt cyberflix tp sangkut2 lak
sebelum tu ada je kt youtube tp skarang dh tkde kalau korang search
maybe tknk bg org panik kot bila tgk movie ni

ada 2 movie lg aku nk tgk yg katanya mirip coronavirus juga
movie PANDEMIC & FLU

smoga cpt la wabak covid19 ni pulih dan smoga kita semua dilindungi

12 comments:

  1. ala kita takde astro, macam mana nak tengok ni...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula kt youtube dh tkde...yg tinggal hanya yg trailer je...tp akan nmpk juga tajuk CONTAGION tu cumanya bila tgk movie lain...aritu masa awal2 rmi yg bole tgk kt youtube

      Delete
  2. Baru je tengok semalam di HBO. Tapi yang ni keterlaluan sampai pecahkan pasaraya,farmasi. Tengok filem ni macam penyakit tu lagi bahaya daripada Covid-19.


    ReplyDelete
  3. Belum tengok lagi, nanti nak cuba cari kat fb, kot ada. Boleh la layan time free2 macam nih..

    ReplyDelete
  4. Eh..astro lanjutkan lagi ke siaran free erk..ikutkan tamat hari ni kan?

    ReplyDelete
  5. ramai pulak layan cite ni

    ReplyDelete
  6. rasa macam penah tengok. Ingat ingat lupa bila banyak sangat layan drama/movie..huhu. agak2 kat netflix ada tak eh??

    ReplyDelete
  7. Cara virus tu tersebar serupa kan mama tisya... anarki tu takut sangat... jauhkanlah dr negara kita ni.

    ReplyDelete
  8. Belum tengok lagi cerita ni. Yang flu tu dah tengok dah.

    ReplyDelete
  9. Baru je layan weekend lepas. Memang lebih kurang macam apa yg ada skg. Hopefully keganasan dalam cerita tu tak de la dkt Malaysia. Pecah rumah semua. Cerita Pandemic n The Flu tu belum tengok lagi.

    ReplyDelete
  10. ada orang share kat Telegram. tapi tak tertengok2 lagi..
    dok kalut atur KDrama hehe.. nanti isnyallah tengok ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...