Followers MamaTisya

Friday, January 26, 2018

M Motel Meru ~ hotel budget berdekatan dengan Movie Animation Park Studios (MAPS Perak)


ok ni nk update hotel budget serendah rm 39...murah kn
ok tgu dlu nanti aku update details...kitorang stay sini 3 hari 2 mlm ( 18-20 Nov 2017)
aku tau psl hotel ni thru blogger yg ada trip ke Ipoh masa tu
sbb aku nk ke MAPS Perak tu, mmg nk cr hotel budget je la
nanti dh seharian kt dlm MAPS Perak main2 dlm tu kn...
so tk perlu la hotel mahal2...janji selesa utk tido


lps lunch kt Nasi Bamboo Sungai Klah..kami trus ke lokasi penginapan
ni pn aku waze je...anakdara kt dpn pintu masuk motel


kami smp dlm pukul 2..ikutkan time check in pukul 3...
tp alhamdulillah bole check in awal sbb bilik dh ready


kt sini  ada 2 tingkat...yg penting wifi free...best sgt...
kdg2 hotel mhl pn kedekut nk bg wifi free


bilik kami kt tingkat atas...aku tanya juga tkde yg kosong ke belah bawah
sbb mls nk panjat tangga...katanya dh penuh...moh ler mendaki :-p


bilik kami no 1817


nice sbb pink di situ :) my fav color..dinding pn pink
katil tu cukup la kami 3 beranak


hah kunci pn pink..agaknye owner nya pencinta pink hehe


anakdara tanya...mama tkde pool ke...sbb biasa check in hotel die pi jenguk pool dlu :-p
cuaca teramat la panasss....so kita sejukkn la bdn dulu..golek2 atas tilam


ada meja & kerusi, tong sampah, kettle + beberapa peket teh & nescafe
patutnya bawah meja tu ada mini fridge tp bilik aku ni tkde plak
masa nk kuar mkn aku tanya la kt reception nape dlm bilik tkde mini fridge
 katanya bilik aku stay tu tkde..bilik lain ada..
mayb rosak kot...bdk yg kt receiption mcm tktau plak nk jwb
tkpela...tkde masalah besar pn sbb bkn ada bw makanan yg perlu simpan dlm peti ais



masa aku whatsapp nk booking...gmbr ni la yg di fwd..nmpk tk ada mini fridge bwh meja tu


flat screen tv ...cermin tu cute benor bentuk epal .


iron pn disediakan juga..board nye yg jenis kecik ni..


ok snap gmbr sefamily adalah wajib bila check in hotel :)


tk de almari tp ada disediakan tmpt nk sangkut bj mcm ni


toilet pn bersih


yg penting ada water heater...shower pn air lajuuu


hah cermin kt tepi tv kecik kn,  yg bentuk epal tu..so guna cermin toilet la , kalo nk bersiap


**************************************************************************

19 November 2017



sebelum keluar breakfast ..kita OOTD dlu dlm bilik...
sbb wall tu cantik, mmg sesuai utk OOTD :)


menu breakfast sebelum masuk ke Movie Animation Park Studios (MAPS Perak)
isi perut dulu...kn tkde la lapar tgh berseronok main2 dlm (MAPS Perak)
citer kt (MAPS Perak) nanti aku update details ye...yg belum baca link sebelumnya
aku ada review skit la utk yg plan nk pegi sana bole baca link


********************************************************************************

20 November 2017


ok last gmbr sebelum check out



ok masa aku nk booking tu ...aku dpt promo rm 39 ni 
utk dpt promo ni kena bayar seminggu awal dr date yg nk check in 
cumanya promo rege serendah rm 39 ni utk 1 hari 1 bilik 
makanya utk date 18/11 aku dpt rate rm 39+ 6% gst
utk  date 19/11 tk dpt rate sama sbb dh ada org lain booking...so katanya tgal yg rm 69
aku tanya lg yg bilik rate rm 49 & rm 59 tkde ke...
katanya ada org dh booking cuma belum byr
tp dh namanya rezeki aku...sbb yg booking tu tk byr by 5pm 
so utk date 19/11 dpt la bilik yg rege rm 49 + 6%gst
jadi total utk 3 hari 2 mlm = rm 93.28  .....tp bila bank in kena genapkn amount tu
so aku bank in rm 94.00......baki dlm 70 sen tu aku sedekah je la




utk rate terkini kena tgk FB & IG 

M Motel @ Meru 
 No 18 & 20, Jalan Meru Utama A2 
Bandar Baru Meru 30020 Ipoh Perak 
 No Telefon : 013-414 3488 

12 comments:

  1. murahnyaaaa harga semalam and bilik kemas dan cantik =)

    ada GA sedang berlangsung di blog CT. jemput join kalau sudi
    http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2018/01/giveaway-souvenirs-pulau-jeju-by.html

    ReplyDelete
  2. cantik jugak ya walaupun murahh...

    hmmm dah lama cikyan tak tido hotel...sesekali nk jugak rasanya tido hotel kans..

    ReplyDelete
  3. Murahnya harga hotel ni. Bilik pun nampak cantik gak ye....amboi warna pink lagi haaa...

    ReplyDelete
  4. bilik pun ok dengn price.. ok la tu stay 2-3 hari

    ReplyDelete
  5. nak tunggu review animation park heheehe cam best jer :) hotel ni pun cantik warna pink sukeee <3

    ReplyDelete
  6. Muraaahnyaaa. Bilik pun selesa sangat dah kalau macam ni. Okay next time ke sana boleh stay sini :)

    ReplyDelete
  7. Ha a...nak buat apa cari yg mahal, ada katil yg selesa, tempat merehatkann diri cukuplah kan. Save sikit budget. Uiii cantik gak biliknya walaupun dinding tak plster mcm tu. MAP ni mcm mahal je nak masuk MT. Mcm tetiba jadi bakhil pulak hihi

    ReplyDelete
  8. Lawa dan cute !!!!! Ni kalau buat trip gegirl pi maps duk hotel cmni la syok kan kak...hahah tisya mcm abg Qi sokmo tanya kolam...budak2 kak...kita janji lepas tido sudah...yg ptg ada water heater baru...eh selesa dan super jimat!!!

    ReplyDelete
  9. Wah murahnya. Bilik pun cantik dan cute. Pink gitu. .

    ReplyDelete

  10. Bestnya tempat penginapan.  murah pula tu. kena rajin survey ni. πŸ˜ƒπŸ˜ƒ

    ReplyDelete
  11. wah murah....
    tetapi cantik lah
    style :)

    ReplyDelete
  12. Berbaloi dengan harga.. Just nice dia pun decoration..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...