Followers MamaTisya

Friday, December 15, 2017

Nasi Bamboo Sungai Klah @ Sungkai, Perak

Ok ni citer time holiday ke MAPS Perak bln nov aritu....sebelum smp Ipoh, kita singgah lunch di Nasi Bamboo Sungai Klah @ Sungkai, Perak...slalu tgk rmi juga kwn2 update mkn sini kn...so giliran kami plak smp sini.

Dari KL dlm 10.30 pg....kami smp dlm pukul 12tgh hari, meja byk lg kosong, luas & byk meja mkn.. Cuma kalo time peak 1pm maybe kena cari meja yg sesuai, xleh pilih2 ..sbb meja jenis memanjang, dpt dok tgh2 xbrp best tp kalo dh xde kena duduk juga la uolss.. Kami pilih meja tepi sbb ada byk kosong lg.. Meja bulat ada juga tp jauh blkng skit dr tmpt nasi lauk2..tp jgn riso Q pn laju walau pjg.. 

Lauk byk.. Kami order set nasi buluh, ayam kampung bunian, kambing salai, air durian belanda & sirap bandung.. Pilih la mn korang suka.. Konsep layan diri.. Order and bayar... Ada juga disediakan tmpt bergambar siap ada photographer. Operation hours 10pg smp 6ptg tutup hari jumaat..parking kena pandai2 la sbb mmg smp tepi jln orang parking.. Geng moto pn rmi singgah sini ..Kami nasibaik dpt parking belah dlm kebetulan ada kete nk kuar.. 



Dr KL, exit tol Sungkai.. Lps tol amik kanan.. tk jauh pn dr tol tu
Tmpt ni belah kiri tepi jln...mmg ramai yg singgah mkn sini
kete pn ada yg parking smp tepi jln...kami aritu nasibaik ada parking kt belah dlm 


belah kiri utk order air..tgh2 order lauk & nasi..belah kanan ada yg menu bakar2


nmpk tk yg Q pjg tu...yg tu utk bli nasi


Q pjg tp jgn riso lajuuuuuu

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on




ni la harganya..so bole la pilih mana nk
tp ms tgh Q depa dh tanya nk brp...mmg depa trus ltk siap2 kt dlm dulang utk yg set tu



gni la yg nasi buluh (set) ada nasi dlm buluh, ulam , sambal, ikan masin & kuah 
total utk nasi ni rm 9.60 ikutkn nk amik yg set tu 1 je...pastu lg 2 nk order nasi je
sudahnya die dh siap2 ltk camgini sbb masa Q die tanya nk brp nasi..


ni la rupa nasi dlm buluh...mcm nasi putih cuma ada aroma daun tu la
pastu bole la pilih lauk apa korang nk mkn..byk pilihan
tp kami amik ayam kampung bunian & kambing salai je


2 ketul ayam kampung bunian rm 8.90 seketul total rm 17.80


kambing salai rm 10.60


durian belanda rm 3 ,  2 gelas sirap bandung rm 3.40 & air kosong  20 sen 


alhamdulillah kenyang utk 3 beranak....total lunch rm 44.60

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

















kt belah tepi ni nmpk tk gmbr dkt kipas tu...kt situ ada rmi juga la celebrity yg dh singgah sini


ada juga disediakan tmpt utk bergmbr lps tu bole print ..
dpt la gmbr tu ada tulis Nasi Bamboo Sungai Klah..siap duit je la uolsss kalo nk bli 



ni view yg meja belah blkng ..jauh skit la dr tmpt lauk2 tu...ni time kami nk blk dh
ramai kn org...time ni dlm kul 1 lebih dh....geng2 moto ramai singgah....tp tmpt luas okla




ok tuan umh bergmbr sekeping kt sign ni


ok jom masuk kete...panas ceng ceng....

13 comments:

Azura Aziz said...

ramai jugak yg viral pasal nasik buluh ni kan..

Ann Ishak said...

boleh tahan berpeluh jugak harganya :D

Ana Suhana said...

Ramainya org kak. Selamat laju servis ye. Nampak sedap semua tu. Boleh cuba nanti.

Kak Sue said...

Kak Sue dok lalu ja sini ja kadang bila balik kampung Abang Man, tapi belum ada kesempatan nak singgah. Tengok orang ramai je selalu..

Bro Framestone said...

Bru je beberapa hari lepas g sini makan... sedapppppppp

http://www.broframestone.com/2017/12/restoran-nasi-bamboo-sungai-klah-sungkai/

Busyra Takiyudin said...

ramainyaa!.. serius nampak sdap sngt.. busyra nmpak ayam ja niii. hehe

Raihanah Ahmad said...

masa ke sungkai 2 minggu lalu juga tempat ni, tapi tak singgah sebab dah kenyang

Diana Rashid said...

Ramainya yang yang datang makan situ..

Fieza Sani said...

Macam pernah lalu kat sini masa otw balik KL..tapi tak singgah..mmg nampak dari tepi jalan, ramai orang..

admin said...

xmas ni nak balik kampung. Ada rezeki boleh singgah..super menarik nampaknya..kambing ooiiii terliur !!!

Shahida Dzulkafli said...

Memang makanan dia best-best.. Lauk pauk kampung.. Yang paling famous ayam bunian tu lah..

Mimi Azirah said...

Nampak sedap makanan yg dijual.nanti boleh try kalau ada peluang sampai sana

SITI SALIZA MOHD SACHARI said...

Nampak sedap dan menyelerakan nasi bambo dengan lauk2 dia. Fuh , rasa nak husband g sana. #gengkuatmakan 😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...