Followers MamaTisya

Friday, July 1, 2022

Tragedi ketika makan durian



19 June 2022~ Tragedi hari bapa ...tiba2 blackout .. 
Lps bdk2 ratah durian..turn geng dewasa plak
 nk makan durian dgn pulut , tup2 blackout..
candle light dinner jwbnya layan pulut durian πŸ˜… 

Sebelum tu hujan lebat, ingatkn sekejap je..
cal TNB katanya amik masa 1 ke 3 jam utk pulih... 



adik aku kt johor yg bawa durian ni
ada durian kampung & durian ioi


cousin2 tisya melayan durian
kt blkng tu ada slide, kemain stunt nya



gmbr ni dh start blackout


gmbr ni sebelum jmpa lilin..snap dgn bantuan touch light hp :)

makan durian ngan pulut aku ok..janji yg isi kuning πŸ’› 
kalau ratah je tak brp bole..padahal dulu kecik2 suka durian, 
tu psl kalau bau durian mmg rasa pening..tp makan ngan pulut ok plak...
mmg pelik tp itu la hakikatnya


makan pulut durian bertemankan cahaya lilin 
dan guna touch light dari handphone πŸ˜… 

lpstu husband & adik aku pi beli lampu
 yg rechargeable kt MR.DIY, taklama diorang balik...
letrik ada..tp dkt sejam juga la berpeluh πŸ˜†
 lpstu sambung makan lagi πŸ˜‹ 

nasibaik acara potong kek dan bergmbr sebelum tu 
selesai cpt,kalau lambat..jwbnya xde la gmbr πŸ˜…
 


menu lunch sebelum layan durian ptg tu, mama aku masak nasi kerabu
ada ayam goreng, ikan celup tepung, solok lada, ikan masin

8 comments:

  1. meriahnya lauk... sekali sekala bercandle light mkn doyan... hehehe

    ReplyDelete
  2. Fuhhh, mantap. Durian oh durian.

    ReplyDelete
  3. Ya allah....betul-betul kenduri durian ni...SA masih x sempat la nak beli durian...masih blom sihat kan

    ReplyDelete
  4. selamat menjamu selera...tp sy x makan durian. busuk sgt la baunya...

    ReplyDelete
  5. Boleh pulak blackout time tu. Tapi ok jugak sambut hari bapa dalam cahaya lilin.

    ReplyDelete
  6. Wah...meriah tu..ramai2 makan durian

    ReplyDelete
  7. Hahaa..adoi... dahsyattt.. dalam gelap tetap onzs

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...