Lemak masak sweet sour
mmg rare la...biasa goreng kunyit extra bawang je lemak ni
part kuah tu MIL yg buat...aku tlg goreng lemak tu je
Tomyam kuah putih jrg2 juga buat
tisya tanya ni sup ke...die suka kuah tomyam kuah merah tu
bahan2 chef husband dh siapkan...aku just campak2 dlm periuk je la
menu berbuka puasa 1 rejab aritu...alhamdulillah
Nak tau x SA ni blom makan lagi dari tadi...x tau nak makan apa...tgok lauk Amy ni..terus lapar...huwaaaaa
ReplyDeleteAlhamdulillah.. sedap, tentu berbuka puasa dgn penuh selera. Tisya, aunty suka tomyam putih, tak geng la kita cam ni, hihi. Lemak masak Sweet Sour tu tak pernah makan, memang rare la.
ReplyDeleteAlhamdulillah.
ReplyDeleteTerasa nak hirup kuah Tom yam putih tu.
Sekali baca, dok fikir masak lemak sweet sour. Rupanya…daging bahagian lemak dimasak sweet sour 😀. Memang menu rare ni, saya belum pernah makan.
ReplyDeleteLemak tu berketul tak nampak macam lemak kan. Patutlah sebab goreng dulu ya.
ReplyDeleteaah goreng dlu lps tu dkt nk berbuka baru masuk dlm kuah sweet sour tu...lebih juicy
DeleteCie sekarang jarang masak tomyam guna perencah. Lagi suka tomyam putih tanpa perencah. Sekali sekala je guna perencah. Telur dadar wajib kalau menu tomyam.
ReplyDeleteBilalah nak gi cari lelemak ni ...
ReplyDeletePH pun suka tomyam merah dr yg putih
alhamdulillah! sedap2 belaka tu
ReplyDeleteMmg rare 2-2 menu... tomyam campur tauge ke tu? nmpak tofu telur jugak.. rare sgt ni
ReplyDeletetu bkn taugeh tp enoki mushroom
DeleteNasib baik dah sarapan. Tgk lauk pauk ni mengancam ohhhh
ReplyDeleteSelalu makan daging drngan lemak. Ini lemak sahaja.
ReplyDeleteAlhamdulillah. Menunya membuka selera dan semangat.
ReplyDeleteTak tau lah ammi ni boleh makan ke tidak lemak tu. Selalu kalau lauk tetel yang memang banyak lemak mmg ammi tak termakan
ReplyDelete