Ikan keli goreng berlado..makan ngan nasi panas2..yummyyy
kat umah mertua yg makan menu ikan keli ni aku sorang je
kalo umah parent aku ramai peminat
so 2 ekor ikan keli yg di kerat 2 ni mmg aku sorang je la makan
ikan keli ni part nk menggoreng mencabar sbb meletop kan ..so kena hati2
kalo kt umh parent aku kena guna kuali besar
sbb dkt 10 ekor mcm tu kalau goreng
bahan2 tu apa yg ada je la
details resepi pernah share kt entry SINI
part ekor paling fav
korang makan tak ikan keli???
Rasa macam dh lama plak x buat ikan keli balado...
ReplyDeleteowh, air fryer saja? ini sangat menarik kak.
ReplyDeleteif kita nak makan ikan ni, kucari kedai. tak rela nak berperang dgn dapur tu.
mmg mudah guna air fryer ..elak dr letopan haha...tp yg ni goreng dlm pan
Deletewaduhhhh ni pekena dgn nasi panas2 fuhhh boleh bertambah 3 pinggan
ReplyDeleteKita suka bahagian sirip² tu...
ReplyDeleteMakan, ikan keli. In fact, baru je makan pagi tadi, untuk sarapan. Tinggal tulang tengah je. Sebab ikannya goreng rangup. Sedap, masak goreng berlado macam mama tisya buat ni.
ReplyDeleteSuka juga part ekor. Tadi masak ikan siakap pun ambik siap2 part ekor. Hehe. Sedap la Amy ikan keli berlado cuma takut nak masak ikan keli ni sebab warna ni....dok imagine bukan2. Kalau dah siap masak ok pulak.
ReplyDeleteKita makan ikan keli. Pertama kali makan tahun 2003 tau, sebelum² tu tak pernah makan. Sedap masak keli berlado, fav jugak bahagian ekor.
ReplyDeleteMasakan balado ni sedap sangat makan dengan nasi putih. Tak perlu tambah lauk lain dah.
ReplyDeleteMesti la makan. Lagi2 keli berlado memang padu.
ReplyDeletesaya suka ikan keli cuma tak pernah try masak sendiri sbb takut meletup2 time goreng tu
ReplyDeleteIkan goreng kalau masak berlado memang sedap. Ringkas dan menyelerakan. Bab goreng meletup tu mencabar juga. Senang masuk air fryer kan.
ReplyDeletekalau kat rumah ammi sendiri, semua orang makan keli kecuali ammi. so mmg tak pernah ikan ni masuk kat dapur rumah ammi.
ReplyDeleteFaveret saya ni ikan keli balado. Tapi selalu beli kat kedai je sbb malas nak menggoreng ikan keli bak kata akak meletop2 dalam kuali ðŸ¤
ReplyDeleteFavorite sangat ni.
ReplyDeleteDi rumah saya semua suka ikan keli berlado kecuali husband tapi anak-anak nak sambal diasingkan supaya lama garingnya. Sambal tu kadang mereka sapu atas roti.
ReplyDeletesaya tak suka sangat ikan keli. tapi kadang2 terpaksa makan je hahaha.
ReplyDeleteprefer bahagian ekor. taknak kepala sebab takut tgok kepala ikan tu xD