Followers MamaTisya

Tuesday, July 12, 2016

Juadah Raya di Kuala Lumpur 2016


biasa aku update juadah raya di klate kn
tp sbb thn ni raya kt KL..moh ler layan gmbr juadah raya di KL
kalo tgk menu kl ni mesti ada rendang, nasi impit, lemang

1 Syawal


ni pg kt umah in laws ada nasi daging, rendang daging, 
rendang ayam, kuah kacang & nasi impit...lemang pn ada tp tk potong lg masa ni
nasi daging tu FIL yg masak sebelum p solat raya


mlm nk raya tlg MIL masak rendang ayam..yg rendang daging biras aku yg masak



kekacang & muruku


ni plak umh parent aku...menu nasi minyak , ayam masak merah, dalca & acar


adik aku buat brownies kedut


thn ni mama aku sempat buat 2 jenis je biskut raya


ni p beraya umh pakcik hubbyku kt hulu langat
menu nasi daging , nasi impit & kuah kacang


umh last utk 1 syawal...singgah umh cousin hubby sambil tgk die dpt cucu baru
menu nasi berlauk, ketupat daun palas, lemang,  nasi impit, kuah kacang & satay




2 Syawal


2 syawal plak p beraya umh biras
sarapan kuehtiaw kerang


lps tu lunch plak nasi...mcm2 ada...gulai lemak ikan+ sayur kacang,
 sambal ikan bilis, ayam rendang, salad,sambal paru


lps tu ke umh nenek long hubby kt kg baru..menu nasi lg
sbb masih kekenyangan sbb br je lunch kt umh biras
so kt sini jamah skit la...nasi arab ni



last umh maklang hubby kt bukit mahkota
nasi impit, kuah kacang, nugget & buah



11 comments:

Azura Aziz said...

wahhh, mmg raya nasi impit, rendang, kuah kacang dan lemang tak dpt dipisahkan.. wajib ada kan..

Nad MamaZN said...

adoi, sengkak perut tgk menu.. terasa kenyang hahaha
weekend ni sambung beraya lg :)

Norhayati Mohd Isa said...

Sedap tengok semua juadah tu MT..
Dah lah akak puasa ni hahhaha

syawalsimpsons said...

MERIAHNYA MAKANAN KAKAK

Julia Johari said...

Nasi dging tu win...dasyat lah FIL akak masak..terliur tgk lautan makanan...oh tidakkkk kt opis ni...nak raya balik hahaha

idzwa kamaruddin said...

meriah nyer makanan !!

Lynn Hamzah said...

meriahnya...salam aidilfitri...maaf zahir n batin

ibuayu said...

meriah makanan..syok raya syok makan kan..

nini said...

Meriahnya raya...salam aidilfitri yer

eima said...

meriahnye menu ..sedap

Norliza Nordin said...

Sedapnye nengokkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...