Followers MamaTisya

Friday, October 27, 2017

Masak tomyam guna pes Thai Tom Yum dari Thailand


dinner smlm anak dara request nk mkn tomyam 
sebelum ni aku masak tomyam guna kiub tomyam dr knorr
kalini aku masak guna pes Thai Tom Yum dari Thailand ni
ingt nk try la ltk susu yg mcm ada aku bc org share resepi ckp sedap kena ltk susu
tp susu tkde plak kn so guna bahan yg mana ada je la



ni la pes Thai Tom Yum dr Thailand...
aritu mertua aku blk klate so bli kt sana
kt kl mmg tkde xsilap


campak2 je la...isi ayam, udang, bunga kobis, carrot, bawang, tomato..cili padi secukup rasa


menu dinner smlm...tomyam, terung goreng cili, ikan bakar & sambal sotong petai

11 comments:

  1. Perghhhh menggoda sungguh tomyam tu tengok pagi hari ini..
    Macam nak mencari jugak ni :)

    ReplyDelete
  2. Ada beza ker rasanya.nampak gaya mcm sedap

    ReplyDelete
  3. Ana pun kalau nak masak tomyam guna pes tu je kak. Simple dan mudah. Campak2 je.

    ReplyDelete
  4. ya Allah.. nasib baik baru lepas lunch je! hehe. kalau tak mesti craving habis ni. nampak sedap tu!!

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaa terliur betul tengok. udang-udang tu ya Allah mengecurkan liur sungguh

    ReplyDelete
  6. Stock pes tomyam yang ni mmg sentiasa ada kat umah ni..umah bunang pun ada..mmg sedap

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...