Followers MamaTisya

Thursday, October 19, 2017

ZooMoo Party Like An Animal @ Dreamworld Playland, The Starling

Baru-baru ni dpt jemputan ke ZooMoo Party Like An Animal
 bertempat di Dreamworld Playland , The Starling


The Starling ni shopping mall baru terletak di Damansara Utama
ni 1st time dtg ke Dreamworld Playland
lps register..tisya posing dulu kt tepi animal ride tu


ZooMoo adalah saluran kanak-kanak pertama di dunia yang ditujukan sepenuhnya kepada dunia haiwan. Saluran interaktif sepenuhnya ini mempunyai boneka, kartun, muzik permainan, teka-teki dan aktiviti yang direka untuk mencipta pengalaman televisyen dan pendidikan yang unik untuk penonton kank-kanak.

Saluran ini dibangunkan dengan menggunakan teknologi untuk membantu kanak-kanak meneroka dunia haiwan dengan cara yang menghiburkan dan interaktif . ZooMoo boleh didapati di Astro Saluran 619.

Sepanjang bulan Oktober ini, ada kartun menarik di Astro Saluran 619 antaranya 


Ruff Ruff, Tweet dan Dave


 Fluffy's Magic Play House


Saluran ini dilengkapi dengan aplikasi ZooMoo di mana penonton boleh juga menngunakan telefon pintar ataupun tablet selain skrin TV. Aplikasi ZooMoo masih boleh digunakan walaupun ia tidak disambungkan ke saluran dan kanak-kanak boleh menyemak  dan meneroka kandungan yang telah mereka kumpulkan. Kanak-kanak akan dapat mengumpul lebih daripada 160 haiwan untuk bermain termasuk:
  • kad haiwan
  • kesan bunyi haiwan
  • video haiwan dalam persekitaran semulajadi mereka
  • kad makanan untuk memberi makan haiwan

Aplikasi ini boleh muat turun dengan percuma di App Store dan Google Play Store.


dh kata party kn..so kita bergambar dulu di candy buffet ni


cute muit deorasi dr karakter ZooMoo, ada cupcakes, macarons, cheesetart, cookies, lolichoc


antara menu-menu yang disediakan semasa party..sedap2 belaka


ibu bapa melayan anak-anak..
di playland ini juga, kalau yg plan nk buat majlis harijadi pn boleh
gambar credit dr blog mommycici


sambil tengok anak2 bermain di playland, parent bole menikmati hidangan :)


seronok betul tisya dapat main kt playland ni


dh penat main, stop mkn plak..ada juga aktiviti mewarna
lps tu sambung main lagi di playland...lebihkurang 3jam juga la tisya dok main kt sini




ini rate nya..jgn lupa bawa stokin tau..
skarang tgh cuti sekolah, boleh la bawa anak-anak anda bermain di sini


sila baca syarat2 ketika berada di playland ini


terima kasih ZooMoo Asia & Dreamworld Playland untuk jemputan ini


Untuk maklumat lanjut boleh layari :

 ZooMoo Asia 
Website : www.zoomoo.tv

 Dreamworld Playland 

6 comments:

Siti Yang Menaip said...

hehehe sonok gini yang dewasa pun suka pi hehe..

Ana Suhana said...

Seronoknya tisha dapat ke zooMoo party. Boleh tahan juga harga dia ye kak. Ada rezeki nak bawa syafi ke sini juga lah.

Inani Hazwani said...

Comelnyaa deco semua. Seronoklah Tisya main :)

Mimi Azirah said...

Seronok Tisya dpt pergi ZooMoo party..

Shahida Dzulkafli said...

Menariknya.. Memang tempat best bawa anak-anak nie..

Azura Aziz said...

Wah, bestnya Tisya dapat join Zoomoo Party ni. ZooMoo ni salah 1 rancangan feveret budak2 kat rumah.. tapi bagus sebab dapat kenal tentang haiwan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...