adik ipar aku beli kt sarawak..kebetulan die cuti2 sana...bg kt mama aku
mcm2 jenis lada hitam & lada putih
ada yg dh belum hancur kiranya berbiji2 tu...separa hancur & hancur trus yg serbuk
aritu guna utk perap kambing & ayam nk buat BBQ
ni la antara bahan2 yg digunakan utk perap
bawangputih, halia, kiub ayam, lada hitam, sos tiram, kicap manis & madu
kena gaul bahan2 tu secukup rasa..kena pandai2 adjust la
dlu pernah share juga resepi perapan tp yg sebelum ni bahan2 mhl skit tp mmg sedap...bole tgk link
kambing yg telah diperap
ayam yg telah diperap
**gmbr kambing & ayam di bakar sbr ye...saje bg suspen hehe
**gmbr kambing & ayam di bakar sbr ye...saje bg suspen hehe
Gambar kejadian selepas di bbq kan mana..hahahaha...baru nak rasa terliur sib baik blom bakar lagi..
ReplyDeletePerapan yang mudah dan menyelerakan..
ReplyDeleteBoleh lah try nanti guna resepi akak ni.
ReplyDeleteConfirm sedap ni kak. Berdebar lak nk tggu yg dah berbakar tu.
ReplyDeleteSenang kan ada perapan macam nie,gaul ja kan..
ReplyDeleteOh begitu cara buat BBQ..
ReplyDeleteSebelum ni LZ guna instant, next time boleh cuba..
Thanks for sharing dear..