Followers MamaTisya

Wednesday, April 18, 2018

jom makan sedap @ Makan Culture, Melawati Mall


Baru2 ni dpt jemputan untuk mencuba pelbagai menu Asia dan Barat di Makan Culture
yg terletak di Tingkat 3 , Melawati Mall
kalau korang dh biasa mkn di Sakura Kristal, kiranya diorang ni di bawah management yg sama


hi sorang je ke...ada yang nk teman tk :)


ok dalam menu ni mmg pelbagai menu korang boleh pilih
ni pilihan aku yg tgh kelaparan :)
buttermilk chicken with rice & cookies n cream yummmy


tk sbr nk makan ni tp wajib la ada gmbr dlu kn :)



Nasi Volcano rm 20.90 antara signature dish kt sini
nasi di balut dgn telur dan dilimpahi kuah yg ada rasa mcm tomyam 
mmg unik...kt atas nasi pula ada kepingan ayam


Special Claypot Curry rm 20.90  juga menu signature di sini..ada seafood & sayur


Buttermilk Chicken rm 19.90
mcm menu dlm claypot ni,
korang bole juga pilih nk mkn dgn nasi putih / mantou / nasi bon bon
portion mmg banyak...bole mkn utk 2 orang


Nasi Goreng Kampung rm 14.90


Buttermilk Spaghetti Ayam Goreng rm 17.90


Cheezy Chicken Steak rm 18.90


Burger Banjir rm 19.90


selepas di tuang sosnya...nampak tk betapa banjir nya :)




pilihan minuman pn banyak..
yang suka fresh bole order fizzy kasturi, watermelon lychee, sparkling honey lemon


pilihan air blended ada summer peach, teh tarik slushy, coffee twister
peminat teh ais yg meleleh2 tu boleh cuba teh tarik leleh


slopppy mugs kegemaranku


cookies & cream rm 15.90


triple chocolate rm 16.90


antara blogger yg sempat beramah mesra....ok kami dh kenyang
TQ Makan Culture jemput kami


skarang ada set promo ni...jimat sehingga 30%...jgn lepaskan peluang ini


jangan lupa singgah Makan Culture di Melawati Mall untuk menjamu selera

25 comments:

  1. sedap sedap menu dia amy.....teruja nk try ni

    ReplyDelete
  2. banyak betul promosi tpt makan ni mmg x blh ketinggalan kena try

    ReplyDelete
  3. best nyer.
    tempat nye pun indah and selesa. makanan nyer tak pyh cakap ler. nice!
    suka aida tgk hiasan dinding nyer tu, tudung saji kaler putih ekk ?

    ReplyDelete
  4. Alahai terliur nya lah tengok air tu.. terus rasa lapar.. walaupun baru lepas makan. Eh, nak ajak incik suami date sinilah.

    ReplyDelete
  5. Itu ada menu makanan yang masaknya dari panci tanah liat kan? Duh gimana rasanya tuh? Benar benar culture. Good.

    ReplyDelete
  6. Teringinnya nak cuba burger dia nampak sedap
    Airah memang suka cafe hunting ni nak pergi sini pulak la

    ReplyDelete
  7. alahaiii tertliur pulak tengok. nak cuba lah nanti

    ReplyDelete
  8. Adoiiii...terus berbunyi perut SA ha...sedapnya...sedap betul nampak minuman tu semua..tertancap pandangan mata kat jus tembikai fav SA...

    ReplyDelete
  9. Nak sloppy mugs tu boleh tak? Tergugat jiwa dan raga tengok gambar-gambar yang ada nie. Terliur dah Rawlins nie ha.

    ReplyDelete
  10. wowww sedapnya menu kat situ ...

    ReplyDelete
  11. I nak try sloppy mugs tu! especially cookies and cream, I'm been craving for dessert badly lately, must visit this place soon.

    ReplyDelete
  12. Alahai ni kalau macam ni punya makanan ni, confirm la tak habis kite makan. Rasanya sepinggan tu kite kena share bertiga, suap anak-anak makan sama.

    ReplyDelete
  13. Aduhhhh terliur tgk semua makanan ni. Liez duk lalu lalang tapi xterainggah makan culture. Air2 tu je dh terliur blm mkanan lg..

    ReplyDelete
  14. Walawey tengok nasi volcano dan lain-lain menu tu nampak sedap gila. Lapar la plak malam-malam ni.

    ReplyDelete
  15. Ya ampun cantik gila dekorasi restoran ni, instgrammable sangat. Makanan dan minuman dia pun menggoda! Bestnya... nanti la kalau ke sana nak singgah makan kat sini :D

    ReplyDelete
  16. wow! air tu sampai meleleh dia punyak caramel

    ReplyDelete
  17. Makanan semua nampak sedap. tapi rasa macam mahal sikit lah pada akak.
    Contoh Special Claypot Curry rm 20.90

    ReplyDelete
  18. Manarik menu kat sini. Tertarikk dgn Sloppy dia tu. Cantik sampai rasa tak nak makan. pasti nak cuba nasi volcano tu sebagai signature dish kat sana. Boleh lah terjah weekend ni.

    ReplyDelete
  19. Ya allah sedapnya !!! Nampak menyelerakan sangat menu2 di sini. Ini yg but rasa nak pergi nie.

    ReplyDelete
  20. Nampak sedap dan menyelerakan. Nanti boleh cuba. Dekat juga dengan rumah. Cuma macam mahal skit, maybe boleh share la dengan suami makan ni kan. kita nak buat food review terjah terjah gitu. Hahaha

    ReplyDelete
  21. Aduh..sedapnya makanan2 dia...esp buttermilk chicken dengan air tu...harga pun masih consider ok utm tmpt hipster mcm ni

    ReplyDelete
  22. Buttermilk spaghetti Ayam goreng looks tempting and burger Banjir attract my appetite. I want try cookie & cream too.

    ReplyDelete
  23. Terliurnyaa tengok nasi volcano tu. Nanti boleh lah try jugak :)

    ReplyDelete
  24. Menu kat sini semua sedap-sedap, portion pun banyak n harga pun berbaloi sangat kan Amy..

    ReplyDelete
  25. busyra suka tngok deko kedai niii.. cantik sngt. bab makanan jgn ckp la. terliur betul. hehe. semua nmpak sedap!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...