Followers MamaTisya

Thursday, February 11, 2021

Golden Series Ice Cream @ Bubblebee, Ampang


dh lama teringin nk try dessert dr Bubblebee ni 
yela masa awal2 viral, ramai btul org beratur pjg
ni kebetulan lps aku layan wagyu kt Jahhet Ampang aritu
tgk2 ada outlet Bubblebee  kt area Ampang tu
apa lagi trus ajak hubby singgah sbb tkde org beratur pjg


ingatkan bole la layan dessert dkt dlm cafe...rupanya utk take away saje
taraaaaa......dh dpt dessert yg dihajati...hah kalah org ngandung tringin kan :)


so ni la menu korang bole pilih utk versi ice cream yg belah kanan tu


yg ni plak versi air yg diorang recommend


yg ni ikut musim...mcm limited edition gtu


ok ootd dlu sebelum masuk kete..nmpk tk ..tkde pn org beratur pjg
kwn aku pernah update 2 jam beratur lpstu 1 jam tgu dessert..
kt melaka masa tu tgk dia update video
total die kena tgu 3jam...fuh bertabahla...


so ni la harga utk 2 jenis aku order....yg aku punya mahal sbb ada honey comb
tisya punya murah sbb tkde honey comb
kebetulan aritu ada contest..so join la...mn tau ada rezeki....aamiin
ikutkn pertengahan Jan 2021 aritu katanya nk umum winner tp tangguh plak


korang kalau nk tgk outlet lain..


ok posing dlu sebelum mkn


aku punya golden series ice cream rm 13.90


ok kasi zoom skit utk tatapan uolssssss
hah 1st time aku mkn honey comb..sedap
tp mahal tau honey comb tu....kecik je pn hehe
kalau nk add on honey comb tu rm 6



tisya punya honey ice cream rm 7.90
bezanya yg ni tkde honey comb & tkde golden pearl ..
tu psl aku punya tu mhl

bila tambah dgn tax jadi la total rm 23++

bg tekak aku...sedap...nk plak tgh cuaca panas...trus mkn dlm kete
kira gabungan aiskrim + honey comb + cornflake + golden pearl = yummyyyyy
tp tula skali skala okla...sbb manis ..mayb utk yg tk mkn manis tk suka la kot
utk tekak aku ok...lgpn skali skala..bkn hari2 mkn manis
tp tula rege bole tahan kan


12 comments:

  1. Sini ada outlet tapi memang tidak masuk sebab tengok ramai beratur.

    ReplyDelete
  2. Saya terpikat dengan ais krim yang ada honey comb tu! Terliur weh.

    ReplyDelete
  3. ammi jarang minum air camni sbb terpikir manis. tapi boleh je nak cuba2

    ReplyDelete
  4. mengiurkan
    yummy, skrg musim panas nampak yg sejukkk rasa nk ngap terus

    ReplyDelete
  5. WAHH sedap manis potong kaki nih., huhuhu

    ReplyDelete
  6. Saya tengok pun nampak manis. Sini takde bubblebee.

    ReplyDelete
  7. sedapnya nampak...tp takut nak minum manis2

    ReplyDelete
  8. SA tak berapa suka..manis leting dia tu..hehehe...sesekali bleh la...

    ReplyDelete
  9. Ada cawangan berhampiran lokasi saya tetapi belum cuba lagi :)

    ReplyDelete
  10. Tak pernah makan lagi any product bubble bee. ala ala tu ada lah :)

    ReplyDelete
  11. manis dia bukan main.. nasib dekat area USM saja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...