Followers MamaTisya

Thursday, July 29, 2021

Pengalaman terima suntikan vaksin di Klinik Swasta




lama tk update blog...bz ngadap monthly report 
ni nk share pengalaman aku pi cucuk vaksin aritu
tunggu punya tunggu akhirnya muncul jua tarikh temujanji
iaitu di pagi hari raya haji 20 July 2021 yg lalu


jln pn clear..ye la public holiday kan...lama betul tk tgk langit biru


bila dpt kuar berdua ..nk plak  tmpt terima vaksin dlm shopping mall
so feeling2 dating la..sbb dpt kuar jln2 pegang tgn berdua walau hakikatnya pegi vaksin


tmpt utk aku terima vaksin dkt Klinik Swasta
Adcas Clinic @ Berjaya Times Square 
lega juga rasanya dpt lokasi kt Klinik Swasta ni sbb tk ramai org,
tak perlu beratur panjang dan proses pn cepat dlm 15 minit siap cucuk


appointment aku 10.30 pagi tp katanya bole dtg seawal 10 pagi
tp aritu aku smp dlm 10.30 juga...
al-maklumla sehari sebelum tu aku penat ngadap keje smp malam
so esoknya bila tiba hari nk pi cucuk tu rasa penat sbb tk cukup rehat kan


masa smp tu ada la dlm 3 org ...
so isi form dlu lepas tu tgu turn dipanggil


kan kecoh aritu psl picagari kosong..so time aku aritu,
 doktor mmg tunjuk botol vaksin dan bagitau brp ml vaksin akan dicucuk
sebelum dan selepas cucuk pn mmg dia tunjuk..
dan aku pn tnya bole ke nk record..katanya bole...so bole la tgk video kt bawah ni


selesai 1st dose vaksin Sinovac


sbb sebelum ni mmg certain tmpt PPV tk bole nk record video
tp lastweek KJ dh update statement ni 
so nanti  korang bole la record video utk memastikan juga picagari tu tk kosong


ni time observation dlm 15 minit..wefie skit dgn peneman setia


dh abis time observation...staff dia bagi kad utk next appointment 2nd dose
lepas tu bergmbr la dkt photobooth ni


husband la yg tlg snap :)


husband melayan aku nk ootd..yela ootd raya tkde
kita ootd lepas vaksin :)


dpt gift dr Adcas Clinic 
ada hand sanitizer, spray, cereal, cookies, tea

kesan lepas dpt vaksin...bila smp umh aku  ada rasa pening kepala 
dan lenguh tmpt cucuk, rasa berat bahu sebelah..tapi lepas rehat okla. 
alhamdulillah tkde demam cuma sengal tmpt cucuk tu la dlm 3 hari juga xsilap
 
Kita dah ikhtiar, selebihnya semoga Allah sentiasa memelihara 
dan mengurniakan kesihatan yang baik 
serta melindungi diri daripada sebarang penyakit. Aamiin

19 comments:

  1. best jugak ye dpt vaksin di shopping mall... kt sini shopping mall yg jd ppv utk industri je

    ReplyDelete
  2. Senang dapat tempat vaksin di klinik swasta tak ramai orang. proses pun cepat. Dapat free gift lagi tu. Alhamdulillah setlle first dose :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lega rasa sbb tkde la beratur pjg dan tk lama...nk plak penat sehari sebelum tu ngadap keje smp mlm

      Delete
  3. Hehe seronok lepas cucuk boleh jalan-jalan dalam pusat beli-belah. Tempat pun sejuk tiada panas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tkde jln2 dlm shoppingmall lps cucuk sbb kedai pn tutup kan..cuma sejuk ekon dkt area klinik je..dlm shopping mall mmg off ekon

      Delete
  4. Tahniah dah dapat vaksin :) lajunya 15mins dah settle

    ReplyDelete
  5. untng tau dpt cucuk tmpt yg x ramai orang...
    sangat heaven kan..
    Dpt plak kat klinik lagi senang nk monitor lps dicucuk tu..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, selesai ikhtiar dan bertawakkal inshaAllah. Cantik gambar-gambar..

    ReplyDelete
  7. Allhamdulillah sangat-sangat. Betul kita usahakan sehabis baik.

    ReplyDelete
  8. Tak aci dapat free gift haha...

    ReplyDelete
  9. Bestnya siapa yang dpt vaksin kat klinik sbb orang tak ramai sgt mcm kat pusat tu.
    Naniey belum dpt tarikh lagi..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah dah settle vaksin ye....siap ada free gift tu ha

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah selesai sudah... ;-)

    ReplyDelete
  12. MIL timm pun ccuk dekt klinik swasta hari ni, pelik jugalah tgk location tu, tapi senang sbb xramai org..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...bestnya dpt gift..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...