Followers MamaTisya

Thursday, July 22, 2021

AidilAdha 2021

 

salam aidil adha....
spt thn lepas time PKP so tkde la dpt tgk ibadah korban
sbb kebiasaan ada lembu dikorbankan dkt surau dpn umh parent aku
tp skarang kt masjid besar je ada ibadah korban

kalau last year umh mertua ngan umh parent menu sama iaitu nasi kerabu
thn ni kebetulan sama juga nasi dagang kelantan


MIL & husband masak2 pagi raya....biasa aku buat nasi dagang dlm noxxa
nasi dagang ada lauk ayam kerutuk, rendang daging & acar



tp sbb di pagi raya aku kena pi cucuk vaksin 
so tk dpt la nk tolong masak2


adik aku send gmbr pagi raya menu nasi dagang mama


lamanya tk mkn nasi dagang mama ...last makan raya 2.0 last year
ada lauk ikan tongkol + udang, gulai ayam,
telur rebus, kerisik & acar


anak dara je la melaram ngan baju raya


gmbr berdua ni time aku br balik dr cucuk vaksin
time ni dh rasa pening melayang so tkde la nk melayan ank dara nk ootd raya
sian dia...so die je la sakan bergambar  sbb mama dh xlarat nak zzzzz

rindunya menu daging korban ngan menu exotic perut air asam bila time aidil adha

kalau tgk side bar Mamatisya Popular Post tu bila tiba aidil adha
mmg ramai search menu masak2 guna noxxa

tk lupa juga entry macam2 jenis perut lembu

10 comments:

  1. Salam Aidiladha. Adahamdulillah dah dapat juga dos ya. pagi raya pulak tu ya.

    ReplyDelete
  2. Oh dapat suntikan ketika hari raya. Nasib baik boleh berehat selepas itu.

    ReplyDelete
  3. Salam aidil adha cantik dua beranak di pagi raya.

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya, walaupun dah abis raya

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya Aidiladha. Ramai juga yang cucuk vaksin date raya ni. Semoga baik baik je. Meriah juadah rayanya :)

    ReplyDelete
  6. Sedapnya masakan di pagi raya....kita masak nasi minyak dan ayam masak merah ajer....sup tulang noxxa masak raya ketiga. Baru dapat dagingnya...

    ReplyDelete
  7. sedapnya nasi dagang.. br td blog farrah share pasal rempah kerutuk.. ni yg x sabar nk try ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...