Followers MamaTisya

Monday, October 18, 2010

selagi tk puas hati.....


aku rs smua org kalo tk puas hati
sure akan sedaya upaya mencari jln yg terbaik utk setel prob.
tk kira dlm apa jua cara skalipn
so sama gk ngan aku...
dr vkend lg aku dok susah hati psl tkleh nk upload gmbr
sebab dh limit quota kn
(yela maunye tk susah ati,kn tkleh dh nk upload gmbr2 yg aku ada...
tkkn kena create blog br plak kn:-p
)


pg td dh ok skit cz dh dpt setel masalah aku itu
tp aku masih tk puas hati
so aku godek2 lg lps lunch
dan akhirnya aku berjaya :)
so nk share la ngan korang smua

SHARING IS CARING

kn aku ada ckp antara nk setel psl upload gmbr
korang bole tambah another author
so author yg kita tmbh tu, kita bole tukar jd admin jugak
so bole la nk upload gmbr kt side bar utk join contest/giveaway
kalo tk tukar author br tu pd admin,
just bole update entry & upload gmbr je

so skarng aku dh tk riso lg nk create blog lain
just guna je blog yg sedia ada
cuma kena sign in guna user br tu la
so 1 blog ni bole ada smp 100 authors
bole la add byk2 author kalo author yg kita add tu dh smp limit:)
cuma kena sign in byk akaun gmail la nanti
entry ni korang akan nmpk posted by:amyeryn (author baru)
b4 ni posted by:mamatisya :)


**nk update cite vkend & mkn2 sempena busday hubbyku sabtu lps tertangguh disebabkn problem INI tp skarang dh ok so tgu aku update kt mn destinasi mkn2 kami:)




25 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

o ye ker baru tau ni...wah sharing is caring la amy berjaya mengatasi masalah yang ada...baguh untuk makluman semua ni...patut la dah tukar nama dari mama tisya ke amyeryn...

ieda said...

salam kenal dari akak ..

thanx for sharing :))

zura@iwan said...

ooo gituwww...maceh ye eryn...betui tu kita kalu x settle mslh tu kita akan cari smpi jumpa kan..tahniah eryn...dpt tmbh lg pengetahuan psl blog ni..

firahadifa said...

owhhh.. gitue plak yek... hrmmm


tak pe . nanti kalau ade masalah chenggini aku kontek ko

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ic...tak tau pulak sebelum ni macam ni...orait...apa2 hal ayu calling2 awak yer...buat masa ni jual mahal lagi..tak nak study habis2an..esok2 dah facing problem cam ni...baru terhegeh2 baca balik entry ni..ekek

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tqvm mamatisya, opss amyeryn, hihihih..
nnti kite bookmark tutorial ni tuk rujukan mase depan..
tp ek, i godek2 i nyer leh up 100 author aje..
awat unyer 500 author ek? kne setting ke hape?

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhhh tq tq mama tisya...mana satu hr sz dah pnh tahu dah buat camana...thanks ya for sharing the info

Nana said...

kita mmg xtau la bab2 menda ni hahah
xpe klw kita ada problem
dah tau sape nk refer kekekeke

Cute MuM said...

tq share...
nak try la...

Hezesuze said...

wah akhirnye berjaya gak uols setel the prob ek...tahniah...& thanks 4 sharing the info :)

noreed said...

wow brilliant solution. i like. thanks for sharing.

lily azliyana @ mama zara said...

wahhh,,dpt juga solutionnye yek..kite pon baru tau nih..senanglah org nak refer pasni klu facing problem yg sama..=D

Ummi Eisya said...

akhirnya dapat gak solutian ekh..lepas ni ada problem leh cari mamatisya la..hihii

Gieyana said...

No wonder ar keep upload but x dpt...ghuper2 nya dh lebeyy limit daa...Thanks for sharing yer!kalau tmbah author tue password pon sure different kan?

Ku malas lak kalau nk create author/admin kalau guna different password..takut lupa jer! so skrg ku guna WLW jer..huhu

mama_umar_maryam said...

wahh gud info,xsaba nk tgk gamba mkn2 ko,as usual...hehehe

[-suziey-] said...

ooooo aah aku baru pasan author dh lain..1 author satu google ID la yek..? haih jenuh nk ignt..hehee..tp demi blog kan..ekekek:D

Anonymous said...

Salam mamatisya..why don't u upload gambar kat IE..saya pon poblem gak nak upload kat mozilla..Bila guna IE poblem solved..

wanie_cmi said...

Mama nyer frenlist dah terdelete... dalam proses mengumpul semula kawan2...huhu...harap kengkawan boleh listkan blog mama sekali lagi...sob..sob..sob.

KERANA CINTA AKU BAHAGIA
http://mamawanie79.blogspot.com

Farra Dhelina said...

o yela kak, kt mmg kena tuka author..knp akk ckp tak blh seblm ni?

Mama Zharfan said...

me pun tak tau..sgt berguna info ni..thanks for sharing

momguess said...

aku baru tau wey
thanks

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

amy nak tanya camne nak add authir ni ek...kita dah try tak leh la...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ok amy dah mau...tapi memang sikit je gadget & setting untuk 2nd author??/hu...hu...tak bestnya...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

dah ok...TQ amy atas bantuan amy tu...sharing is caring

etuza said...

sama lah masalah kita, tapi sampai sekarang saya lum berapa berjaya..nak study hard lagi lah ilmu berblog ni ya..tq sharing ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...