Followers MamaTisya

Friday, August 4, 2017

30 Syawal ~ Penutup Jamuan Raya



ok ni citer jamuan raya penutup syawal kt opis aku....kalini level aku la plak
actually aritu xde dgr pn nk buat jamuan raya sbb dh nk ujung2 kn
tp lastminit diorang decide buat juga.....so stiap dept ada menu masing2


fruit cocktail ni senang sgt ..so aku yg tlg bancuh...
mmg larisssss...sesedap si pembancuhnya haha
mmg fruit cocktail ngan aku tk dpt dipisahkan :-p



menu utama nasi beriyani...mula2 nk buat nasi putih & lauk kampung, final result diorang tukar



sate wajib ada tp aku tk sempat merasa walaupun secucuk :-p



sempat amik gmbr je la ...sedih :-p



lemang, nasi impit, rendang ayam, kuah lodeh
rendang ayam tu sedap bangat...mujur dpt merasa sbb ada extra kt pantry
time dh ngemas2 lps abis jamuan :-p



roti jala, rojak buah, tauhu sumbat, serawa durian, laksa penang



embun menitis @ sagu gula melaka, ada yg susu cair & santan
yg ni pn ada extra ..so simpan dlm peti ais lps tu mkn lg esok22nye hehe



dessert pn mcm2, biskut raya, creampuff, kek lapis sarawak,
 kuihmuih, lasagna, kek...tp xsempat merasa ..sedih :-p


milo ori kaw..mmg sodap..cpt btul licin...ni kwn opis die buat part time bisnes milos ais
so kalo korang nk tempah milo ais sedap ni,bole contact shamsul  0182232368


hah menu kambing bakar yg sedap ni
nasibaik la yg ni aku serbu dlu hehe....tk smp 30 minit abis licin
gmbr aku pn ada kt ignye sbb die soh posing utk dimasukkan kt IGnya :)


ok selamat dtg..jemput la masuk...tetamu dr level lain dlm pukul 1pm camtu br turun mkn



so level kami mkn dulu la sementara tunggu tetamu dr level lain kn

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on


ber4 je la department aku skarang, ada yg kena tukar department lain kn
masih guna props basikal tu yg masa Jamuan Raya KBM HQ :)



ni staff perempuan kt level ground..tk semua ada ni ...
sementara tgu tetamu smp kita bergambar dlu la


nk jugak geng lelaki kt blkng tu nyelit kn


dh kenyang mkn..lepak2..posing2 lg


pantang ajak wefie..nyelit selagi muat kn



ootd skit..hah xde bj raya dh...ni bj mix & match je
tp lengan bj camtu payah nk wat kj di dapur hehe


geng aku yg xcukup korum juga


berdua lg ngan bff

ok abis citer syawal di kl....nextweek aku cite syawal di kampung plak yg tk update lg

4 comments:

Zana Mn said...

wahhh banyaknya makanan. semua nampak sedap sgt2 :)

hanim said...

byknya makanan...mcm2 ada & boleh rasa......suka sgt ni....

nini said...

Sedapnya fruit coktail....satu kali tak cukup ni...harus bertambah tambah..ahaha

Azian Elias said...

SUbhanallahhh.. banyak nya food.. memang puas makan ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...