kalo buat begedil biasa guna daging cincang kan
smlm tkde just guna daging beger je
lps tu masuk dlm air fryer je..senang..setkan suhu 180 dan 25 minit
lpstu lenyekkan kentang ngan daging beger tu,
masukkan daun sup & garam gula secukup rasa
masukkan kuning telur ..lepas tu bentukkn bulat2 ..nk goreng celop ngan telur
yg cutemiut tu aku buat..yg gemok2 tu hubby buat :-p
ikutkan kalo begedil ni kecik2 sedap skit....
kalo beso2 muak mkn sbb smlm dh lewat dh...dkt kul 7 baru nk goreng
tu hubby ckp bentukkn besar2 la cpt skit nk goreng nanti :-p
aku suka begedil yg mcm berambu ramba tu...kiranya kena extra telur ke ek??
ni cthnya dlu arwah adik ipar aku buat tp lupa plak nk tanya time tu
smlm menu berbuka puasa MIL masak meehoon soto
mmg wajib la ada begedil br la bertambah222 sedap
Kalau yang berambu tu biasa goreng dalam minyak rasanya
ReplyDeletemmg smlm hubby goreng dlm kuali yg ada minyak..yg guna air fryer ni nk cpt rebus kenatng ngan daging beger tu je
Deletememang senang dan mudah kan guna air fryer. memang pilihan kami ^_^
ReplyDeleteBijak guna air fryer, serba boleh kan masak mcm2...begedil tu menariknya...terus rasa teringin haha
ReplyDeleteana siap2 buat frozen begedil kak. boleh makan masa sahur dan berbuka. hehe
ReplyDeleteSedapnya begedil.. Lama tak buat..
ReplyDeletewahhh.. sedap :)
ReplyDeleteAduhai.... sedapnya bergedil. Lagi senang masak dlm Air Fryer ye MT. Minyak tak terpercik bagai.
ReplyDeleteMmg sedaplah kalau sup sup tu dengan bergedil. Masuk sangat tu
sedapnya, saya tak rajin buat bergedil hehehe
ReplyDeleteSA x rajin..gigih amy erk..nampak sedap tu
ReplyDeletemudah kan dgn air fryer.
ReplyDeleteaida x pernah lagi guna bila goreng begedil.
pasni boleh la try :)
kurang minyak ekk.