Followers MamaTisya

Thursday, February 11, 2010

Blog & FB updated


arini entry ku sharing is caring ye :-)
pg td share info psl nuffnang
ptgni plak psl FB plak :-)
mayb ada yg dh tahu & ada yg blum tahu
so pd yg nk tahu bole la guna pakai yg aku nk share ni

okla rsnye kebykkan blogger yg ada blog sure ada FB kn
ada yg tnye mcm mn FB leh update mcm kita taip dlm blog
so entry kalini nk share tutorial psl auto update entry blog kt FB
wah perasan jd CIKGU jp :-)


log in FB korang mcm biasa


klik profile-> "option"



akan kuar "setting" lps dh klik "option"




lps tu kuar " imported stories"
so bole la pilih mn anda suka..ada mcm2 kt situ
so utk blog klik "blog/rss tu"




masukkan lah link blog korang pastu klik "UPDATE"




lps tu tick la ikut suka korang...aku tick smua




so bila dh siap step2 di atas
akan appear la kt profile FB korang
entry2 yg korang dh update kt blog



ni cth kalo kita klik title entry tu kt FB
tp kalo korang wt font color mcm2
idak ler die kuar bercolor2 kt FB, just plain je
tp kdg2 kita update kt blog
kdg2 delay gk kuar entry kt FB
tp akan kuar gk la....
so tkpyh la korang nk buat 2x kj kn..
nk update blog pastu nk update kt FB lg

slamat mencuba :-)
**yg nk jd jiran aku kt FV, jgn lupa add FB aku ye








17 comments:

  1. wah bagus info ni pasni leh torai plak...senang je ek tak yah nak update dua2 sekali...update satu jek dah cukup

    ReplyDelete
  2. ooo dia xsama mcm insert link kalu kita share status kt fb pastu klik insert link..hehe..thanks for sharing:)

    ReplyDelete
  3. ish dh mula nmpk jadi tutor tu..ade bakat..maybe aku kena try praktice jadi tutor di alam maya/..ekekek:D

    ReplyDelete
  4. mals nk ltk link blog.tkt org opis tgk oo..xde keje ek update blog time opis hour hahah

    ReplyDelete
  5. siap promote FV lg ekk...


    re : sedang giat join contest.. mari kak.. td ade jmp satu blog.. die update segala blog yg wat contest.. blog akak pon ade.. hik hik hik

    ReplyDelete
  6. oooo like that yeaa...
    sbb nye akak just taip kt status jek..huhu

    btw...thanks 4 the info....

    ReplyDelete
  7. kak...liya dah try buat kat FB...menjadiiiiiii...mekasih kak....Tapi kalo nak stop share entry blog tu kat FB senang tak?

    ReplyDelete
  8. boleh ler try nnt yer..tp skrg daku dh limited time utk blogging bagai..fb pon aku jenguk kejap2 jer..tu pon tgk kebun aku..kekek

    ReplyDelete
  9. ena mmg dah buat mmg bagus kan..tak payah nak buat banyak kali

    ReplyDelete
  10. hi...selamat berkenalan...tq for sharing!

    ReplyDelete
  11. wah..tq k.erryn..info yg sgt2 berguna

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...