Followers MamaTisya

Thursday, November 12, 2020

27 Okt - 8 Nov 2020 ~ Menu masakan sepanjang PKPB


ok spt sedia maklum PKPB bersambung lagi
moh layan menu sepanjang work from home dari 27 Okt - 8 Nov 2020


chef husband masak sup kepala ikan merah...
katanya lagi sedap dari Warung Pak Mat Pulau Pisang 
yg kitorang mkn masa blk klate aritu...kemain dia
aku goreng ikan pekasam, telur dadar & buat cili kicap


kurma ayam MIL masak


breakfast chicken wraps lg husband buat


aritu kuar pi aeon ngan anakdara cari brg jp
lpstu dia request nk mkn kt Johnny's Restaurant
fav dia pineapple fried rice & bbq chicken wings


aku masak menu western chicken grill + coleslaw + mashed potato


ankdara nk english bfast..ayahnya masakkan spaghetti bolognese


lama tk buat puding jagung...fav anakdara tp dia suka versi lembik...
kalo yg jenis keras bole potong tu dia tk mkn
so yg ni kena mkn ngan sudu sbb kalau potong mmg lembik


jiran bagi fluffy butter cake..aku bagi sebekas puding jagung tu


ayam masak merah fav anakdara


kangkung goreng belacan aku masak utk husband & MIL
sbb aku & tisya mmg tk mkn sayur
1 lauk ayam merah tu dh cukup dh utk aku & tisya :)


ayam goreng mcd fav husband..ikutkan nk drive-thru sbb nk beli dessert
sbb kalo order online dessert mmg sold out
tp bila smp drive-thru punya la pjg q so tk jadi la 
trus order online...aku biasa order big mac tp dh mlm2 tkde dh so order mc chicken


sup tulang noxxa by chef husband
aku goreng ikan masin, telur dadar & cili kicap



PKPB terkini hingga 6 Disember 2020...aku pn mmg work from home smp abis PKPB


sekolah pn dh tutup ..dan bdk2 sambung kelas online
next year tisya form 2 start 8 mac br masuk sek..mencabar bdk2 thn ni kn
yg kesian bdk2 SPM sbb exam kena tunda thn dpn 

10 comments:

  1. CP pun ada oder juga ayam goreng McD tu sebab tak tahan tengok iklan dia. Hari-hari keluar kat TV.

    ReplyDelete
  2. Bermula lah koleksi makanan musim PKPB ni kan. Tak rajin masak, order je :)

    ReplyDelete
  3. Cili kicap dengan ikan pekasam tu menggoda selera! Suka tengok kepak ayam posing dalam piring. Rahin chef husband masuk dapur ye.

    ReplyDelete
  4. jenuh tul kan...tapi in sya Allah, ada la hikmahnya ni. sama2 la kita doa supaya semua nya kembali normal..aamiin.

    Tisya ok lagi, Iris ni..x de upsr...x de la year end party ngan kawan2 sekolah rendah...next year terus masuk form 1. ada kawan2 yg mungkin x jumpa dah...emmm, sedih.

    ReplyDelete
  5. Meriah betul menu. macam-macam ada.

    ReplyDelete
  6. Selalu tgok iklan kat MCD kat tv bab ayam goreng tu..lagi suka ayam goreng MCD sebab pedas dan besar2..puas hati beli..pkpb ni memang order delivery je

    ReplyDelete
  7. ayam kurma tu menggiurkan betul lah!

    ReplyDelete
  8. Sekali lagi terliur di sini 🤤
    Tergoda tengok wrap, ayam kurma dan ayam McD

    ReplyDelete
  9. datang singgah tngh malam ni.. tudia menu2 bikin lapaqqq..

    ReplyDelete
  10. Teringat McD pulak. Alangkah best ni kalau semua boleh order 24 hour macam dedulu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...