ikan merah biasa makan masakan menu kari kepala ikan or sup ikan merah
ni MIL masak tomyam kepala ikan merah
yg ni plak husband masak tomyam
ada isi ikan merah + ayam + udang +sotong
korang pernah makan tomyam ikan???
aku 1st time la mkn ni sbb biasa makan tomyam campur or tomyam seafood
Oh saya baru tahu boleh dibuat tomyam, selalu kari saja saya buat
ReplyDeletex penah mkn tomyam ikan... selalu kalau kepala ikan ni buat kari je.. hehehe
ReplyDeletetak pernah nampak org buat tomyam ikan..boleh tiru ni
ReplyDeleteamy nanti re-follow blog baru ammi ye. blog lama dah kene removed
memang rare ni kak, biasa masak asam pedas atau kari...
ReplyDeletetapi tomyam pun cun jugak, sebab ada rasa pedas masam kuah tomyam tu mesti sesuai dengan isi ikan merah tu
selalu masak asam pedas, kari or sup je. x pernah try lagi masam tom yam kepala ikan merah ni.. emmm..
ReplyDeleteUnik ini kepala ikan buat tomyam.
ReplyDeleteMemang puas hati la dapat meratah ni. Nak pula time hujan.. Sedapnya !!
ReplyDeleteBoleh jadi idea memasak ni NA.... Tak bolehlah tengok lauk pauk tu semua sebab tak boleh nak tahan selera... Semua nampak sedap! Kebetulan hari ni hakak pun masak sambal telur
ReplyDeleteBerkomen menggunakan laptop barulah tak hilang....emmm
Berapa RM MT....hari tu akak beli kat NSK baru Rm5.... tapi bukan ikan merahlah, ikan apa tah, janji kepalalah kan hihi..... Tapi Rasa berbaloilah sebab ingat mahal kepala ikan ni. Rasanya tengok jenis jugaklah kan
ReplyDeletewah murah tu dpt rm5 utk kepala ikan kan..tk sure la kepala ikan merah ni brp..MIL yg beli
DeleteWah lain dari yang lain rencah tomyam ada kepala ikan merah.
ReplyDeleteWuishhh menarik tomyam kepala ikan. Tak pernah makan lg
ReplyDeletex penah lg mkn tom yam ikan... selalunya ayam or daging je laa x pn seafood
ReplyDelete