Salam jumaat....arini nk share aku buat sagu gula melaka
makan sejuk2222 mmg yummmyyy
nmpk mcm mudah je tp renyah juga tau
sbb kalau sagu tu tk masak btul2 ...nanti rasa kanji tk sedap
sagu gula melaka versi guna santan...yg ni 1st time try
color pilihan merah & hijau
sagu gula melaka versi guna susu cair...kali ke-2 buat colorful
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
almaklumla stay at home...mcm2 resepi kita cuba
mmg laku keras btul sagu masa time PKP tu kt supermarket
masa aku nk bli tgal 2 pack je tu kt rak
beli bln April 2020 konon2 nya nk buat time buka puasa
sudahnya bln Ogos 2020 baru dtg kerajinan nk buat :-p
yg kali ke-2 ni guna susu cair
hidangkan sejuk222...yummmyyyy
bila rebus sagu tu ...kena pastikan btul2 putih sagu tu hilang & jadi jernih
jgn kerap kacau, nanti sagu hancur
lpstu toskan & alirkan sagu bawah air & tapis
letak dlm mangkuk berasingan dan baru titiskan pewarna
lps tu masak kuah santan & air gula melaka
yg ni ltk dlm bekas camni simpan dlm peti ais,
senang nk mkn bila2 just amik je
ni yg kali ke-2 buat bln Feb 2021
meriah ada 5 color ( merah, biru, hijau, purple, kuning)
bila cuaca panas...dpt dessert ni......nyaman tekak kan
kalau guna santan lebih berlemak
tp kalau nk cpt guna susu cair je trus tuang tk perlu masak mcm santan tu :)
korang suka sagu gula melaka dgn santan or susu cair???
aku suka dgn susu cair
sedapnya sagu gula melaka! feveret saya ni..
ReplyDeletesedapp...linda kalau nak mudah guna susu cair je..hihihi
ReplyDeleteFavorite sangat ni, sedap kan especially masa panas.
ReplyDeleteadoyai terliur la plakkkk dessert my fav niiii
ReplyDeletesedappnyaaa...buatnya pon senang, tinggal kena rajin je XD
ReplyDeleteSedap nya... Nak try buat jugak la.. Thank resepi.. :D
ReplyDeleteWarna warni....ya allah sedap ni time panas2 cuaca kat luar tu makan ni....menyegarkan.
ReplyDeleteammi tak pernah guna santan...so far buat guna susu cair je.
ReplyDeletemasa bulan puasa kalau makan ni fuhhhh heaven.