Followers MamaTisya

Tuesday, February 27, 2024

Set Talam Daging Masak Lemak @ Dapor Che Lah , Shah Alam




Bila Makwe Hanim tiba2 ad-hoc ngajak kami lunch, mmg ajaib πŸ˜†
 so kena cpt2 ahli group yg lain stuju 🀣 
ni pun sbb husband dia ada urusan di Glenmarie...
dpt la kami lunch date bersama 


bab tmpt mkn depa serahkan kt aku utk pilih
bawa Makwe lunch sini sbb dia tk pernah lagi makan sini
kitorang dh byk  kali mkn di Dapor Che Lah
mmg kena dgn citarasa kami 

lagipun mudah...booking siap2 so bila smp tu 
tkde la tunggu lama....menu dh ready kan


aku order Set Talam Daging Masak Lemak
ni gmbr hidangan dlm talam dr entry sebelum ni
ada pelbagai pilihan set talam lagi...bole tgk entry SINI





 Set Talam Daging Masak Lemak (4-5pax)
 ada ayam kampung goreng, ikan pekasam, kerabu taugeh, telur masin, 
daging masak lemak, ikan goreng, ulam, sambal belacan, keropok
 lps tu kami add-on ayam goreng kunyit



lambat airnya sampai...lps kami abis posing2 br smp airnya
sirap bandung cincau, teh ais, air kelapa & limau suam


wefie berlima...tk cukup korum sorang lg
sbb dila ada event lain...tk dpt la join lunch sama

berjumpa lagi next event sbb byk cite dia tak sempat update 😁 
ye ler...jap2 tgk jam...kalah Cinderella 🀣 TQ Makwe for lunch treat πŸ˜‹








8 comments:

  1. Sesekali gather2 macam ni nak plak ada orang belanja makan..best betul kan...

    ReplyDelete
  2. Makan dalam talam lagi haaa....nampak sedap lauk pauknya tu Amy....

    ReplyDelete
  3. Bila lah nak merasa makan2 kat sini.

    ReplyDelete
  4. femes kan Dapor Che Lah ni..terbaik masakan Melayu..

    ReplyDelete
  5. menarik dan nampak sedap menu2nya...best dpt gather mkn2 beramai2

    ReplyDelete
  6. Makanan sedap, tempat selesa, orang belanja, makan dengan geng baik…memang nikmat sungguh.

    ReplyDelete
  7. best nyaaa set mcm ni!
    mmg heaven dpt mkn ramai2 mcm ni
    ada pulak org belanja
    fuhhh
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  8. Makanan lokal begini lah yg saya suka 😍😍. Semua keliatan sedaap. Dah terbayang pula ulam pakai sambal belacan dan lauk ayam gorengnya 😍

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...