Followers MamaTisya

Tuesday, April 9, 2024

21-28 Ramadhan ~ Juadah Berbuka Puasa

 

harini dh 29  ramadhan...pasti ramai dh sampai kampung halaman
hati2 smua yg masih dlm perjalanan pulang ke kampung

or ada lg ke yg masih bekerja???

jom tgk juadah berbuka puasa 21-28 ramadhan  


21 Ramadhan
Aku masak sayur campur, goreng  ikan masin & rebus  telur masin 
Ayam masak lemak cili api by MIL πŸ˜‹cekodok pisang 1st time aku goreng 



22 Ramadhan
Menu macam makan kedai Tomyam 😁
Tomyam ayam by MIL 
Telur bungkus by Chef Husband 



23 Ramadhan
 Gulai ayam, sambal cili & acar timun by MIL πŸ˜‹
Chef Husband  masak Nasi Dagang Ganu dlm noxxa


Biasa mkn buah pear yg ijo 🍐 
kalini yg kuning oren πŸ˜‹
rezeki buah pear dr Japan



24 Ramadhan
 Asam pedas tetel by MIL 
Bendi + tofu telur by Chef husband 
aku goreng telur dadar


25 Ramadhan
Nasi Berlauk Klate by MIL 😘
 ada lauk gulai ike ayo & udang + telur πŸ˜‹


26 Ramadhan
Kitchen close so kita tapau je



27 Ramadhan
Dugaan sungguh tgk teh ais tu...haussnya πŸ˜‹
Tisya request air tu..aritu cuaca panas btul

akhirnya ari ke-27 ramadhan aku minum segelas air manis ni
husband kata xpe...dh hampir 4 bln aku tk minum air manis


lpstu tgk cucur udang tu menarik sbb kuah kacang ..beli utk moreh...
tp bila mkn kuahnya tk brp best tp licin juga la aku cicah sos thai


27 Ramadhan
Sup daging, ikan 3 rasa & sayur pak choy sos tiram by Chef husband πŸ₯°
murtabak tu dh lebih 3x repeat beli 😘



28 Ramadhan
husband order menu nasi kandar saddam


lauk ayam goreng & sayur taugeh


 syukur dgn nikmat yg di beri ...alhamdulillah

anyway , Selamat hari raya utk smua followers Mamatisya....
 Maaf Zahir & Batin jika ada salah dan silap selama aku berblogging

13 comments:

  1. puas hati tgok nasi kandar tu...
    daging merah selambak tu pun sedap...
    teh ais memang menggugat...

    selamat hari raya jugak...

    ReplyDelete
  2. nasi dagang tu menjadi... syukur... cantik..

    ReplyDelete
  3. Menyerlah betul warna telur masin tu...
    Selamat Hari Raya buat MT sekeluarga 🌹

    ReplyDelete
  4. Satu Syawal menjelang tiba,
    Saudara Palestin jangan dilupa,
    Sekiranya ada silap dan dosa,
    Ampun dipinta di hari mulia.

    ReplyDelete
  5. rare buah pear Japan tu. Tak pernah tengok pulak. Teh ais tu kalau tengok bulan puasa memang tergoda.

    ReplyDelete
  6. Sedap-sedap tengok menu berbuka. Lagi-lagi, tengah puasa hari ni. :D

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya Mamatisya.

    ReplyDelete
  8. tuuu diaaaa
    macam2 makanan ada
    pear tuuu!!! perghhhh
    sy lama dah aim nak beli
    tp belum ada rezeki lagi

    ReplyDelete
  9. Sedap plk tengok buah pear Jepun tu..fav SA tu...nak cari la nanti...

    ReplyDelete
  10. moga2 ada rezeki kita semua utk bertemua ramadhan thn dpn plak insya Allah

    ReplyDelete
  11. Kakaaak, saya juga minta maaf jika ada salah2 dalam kata yaa πŸ™.

    Nasi kandar Saddam tuh, sedaap nampak 🀀🀀. Tak sabar lah ini ke KL nak wisata kuliner πŸ˜„

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...