aritu wt siakap thai stim
kalini wt seafood stim plak
main campak2 je cz masak stim paling senang:)
bahan-bahan:
bawang besar & bawang putih
halia
tomato
cili api
serai
sos tiram
kicap manis
carrot
daun sup
ikan/sotong/ayam
-bersihkn ikan/sotong/ayam
pastu dilumurkn ngan sos tiram+kicap
(nk bg byk kuah ltk lebih skit)
-bwg,halia,cili,serai,tomato,carot
di hiris & tabur kt atas ikan/sotong/ayam
-tabur daun sup then kukus smp msk
-kukus ayam + sotong tu lama skit la...dlm 20minit
tgh stim
Sedapnya tgk stim ko nie..:)
ReplyDeletewah sedap & menyelrakan, ari ni kita tak makan nasik lagik ni kalo dapat lauk amy ni sedap gak terliur nengoknya
ReplyDeletehehehe,klu bukak kedai laku nih erynn
ReplyDeleteayu kalau seafood lagi suka bakar membakar..lbuat sambal sendiri, pstu bakar dalam oven..fuhhh..meleleh air liur makan seafood bakar..
ReplyDeletebtw time2 malas nak masak, leh gak cuba style ni..
good idea! nnti nk cuba blh bg double mkn.. ntah ibu diorg yg lbh hahaha
ReplyDeletemain campak2 je yer nyah..mcm sdp je, agak2 tekak aku leh terima ke erk..kot2 kalau ko masak tekak aku okem je hah heheh
ReplyDeleteme apa jenis seafood dan apa jenis cara mskn pun me suka heheh
ReplyDeleteNih sorang lagi yang suke masak nih! bagus laaaaa
ReplyDeletestim mmg elok mkn...jgn mkn mende yg bminyak kan..
ReplyDeletewawwwww..aduiii berderet2 entri makannn..lapaaaaaaaaa oh tidakkkkkk
ReplyDelete