Followers MamaTisya

Thursday, July 5, 2012

hotel berhantu...korang pernah terkena???

salam uolssss.....
pernah dgr tk hotel Holiday Villa Hotel Alor Setar "keras"...huhuhu
aku pernah stay b4 ni ngan family time aku kecik2 dlu tp tkde apa2 berlaku
b4 aku outstation aritu, member opis yg slalu outstation ke Kedah
diorang dh pesan, kalo bole jgn stay sini
cz kitorang ada panel lg 1 otel iaitu The Regency Alor Setar
 

tp dh event aku kt otel ni tkkn nk p stay otel lain kn
mengikut pengalaman org yg dh 'terkena'...  
kejadian kt bilik tingkat 14...
memebr opis siap minta tukar bilik lg...huhuhuh
nasibaik time 1st outstation, aku dpt bilik tingkat 16
 tp mlm tdo tk brp lena gk..dh la sorg2 kn :-p
tp alhamdulillah tiada yg pelik berlaku..
cuma time aku tdo, jp2 terjaga cz mcm dgr bunyi org bertukang....

kali ke-2 outstation aku dpt bilik kt tingkat 17
tp kali ke2 tu lena skit la aku tdo compare time yg 1st tu...:-p
actually b4 ni dh biasa outstation tdo bilik sorg2
tp sbb bila dh dgr citer dr member opis yg "terkena"
so tiba2 jd serammmmmm :-p

jom layan gmbr bilik time aku 2nd outstation......
tk jauh beza sgt time 1st outstation
cuma tv kalini dpt flate screen...aritu tv biasa je












korang pernah "terkena" ke kt mana2 hotel????
nanti share ek nama hotel yg korang "terkena" tu

29 comments:

Amieylee said...

Huhu takmau tdo sesorang kt hotel...takut

eima said...

takat main ketuk kepala katil aku besa la .. menjelma belum lagi .. tu kat hotel pe ek skrg ni kat sg. buaya jalan nk kena cherating tu .. dulu ade event under KBS zaman aku study dulu ....hahaha room mate aku lari .. time tu jiwa kental almaklum la budak2 lagi ..cuba die kaco skrg ni pengsan ko ...hahhaha

Bionic women said...

setakat ni x pernah kena ag...
nnti nak tengok gak ler senarai yg telah disharekan kat comment ni.hehe.

siti said...

mmg selalunya ada 1bilik yg keras. so nasib la kalo terkena kan. ada 1 citer kat hotel starcity kat alor star tu, ada 1 bilik 'keras' sbb ada kes org mati c2

syawalsimpsons said...

gilo la kakak...seram pulok...

eelobor said...

maunya tak keras sebab konkrit kan? huhuhuhu

♥ ROS ♥ said...

alhamdulillah tak pnah kena lg.moga dijauhkan..takutt :P

Ummi Shira (AshAnas) said...

Huhu, pestime dgr nih... Tp kan shira mmg xberani tido kat hotel sorg2....

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

YM slalu gak tido sensorang kat hotel kalo der meeting/training.Dlm hati,ishhh...sabo jelah...huhu.Tapi, setakat nih okay...:)

Mama Mya said...

Emmm... pernah sekali stay kat hotel Naza Talyya JB....pukul 3 pagi tetiba jer dengar bunyik bising sgt kat bilik sebelah, mcm ada budak2 lebih 10 orang tgh duk loncat2 kat atas katil, jerit2, tolak2 kerusi, ketuk2 dinding.... smp kesubuh bunyi bising tue tak hilang..... esok nyer pulak... kejadian sama jugak berulang, start kul 3 pagi smp ke subuh jugak.... masa nak check out dr hotel tue.. kami tanya lah kat reception kenapa bilik sebelah kami tue ramai sgt budak2... bila check balik bilik tue kosong tak der orang chek in pun.... pas nie taubat dah tak mo check in hotel tue lagik... nasib kami tak duduk bilik sebelah tue.. klu tak.... tak tau lah apa jadik...

notti netti said...

haa ni kes ko..akupun terbawa2 sampai kat korea ari tu..aku story kat blog jap eh....

MRS. K said...

hohoh.. klu kena pi outstesen dok bilik sorang mmg tak pi.. huhu.. rela hangkut anak+mil jagakan.. huhuh

♥cikmOt♥ said...

pernah terkena...menakutkan...huwaaa....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

eryn ada org citer yg kt sungai petani tu pun iye .. SP in kot .. x pasti .. kita kena takat bising2 buni org alih barang .. bunyi guli .. masa stay kt Puteri Resort Ayer Keroh Melaka .. hu..hu..hu

@YUNID@TI said...

bole tahan seram jugak bace cerita mamamya tu

Chekgu Azrine said...

Seram je dgr..huhu

Falsya said...

sbb tuh xsuke tido kat hotel sorang2..penah kene kat hotel langkawi..xingat ape nama..siap dgr suara lagi..tp kan, biar dgr suara jgn nampak...seremmmmmm!!!!..

Nad @ MamaZN said...

alhamdulillah tk penah kene lg..
seram plak aih..!!

SYANI said...

Tak pernah lagi terkena kat mana2 hotel. Tapi dalam banyak2 cerita selalunya diaorang kata hotel kat Genting yang berhantu.

FARAH deeb said...

Kentalnya hati boleh dok hotel sensorang! Kalau mak jgn harap! Den ni slalu ikut encik somi outstation so byk kali gak la bernaseb malang hahaha... Antara yg sempat cite boleh baca kat sini 1) http://deebpunyecite.blogspot.com/2011/12/menculik-deeb-day-2-batu-pahat.html lg 2) http://deebpunyecite.blogspot.com/2011/06/palm-spring-resort-pd-berhantu.html

Bab dgr bunyi org bertukang, budak2 wat kecoh bilik sebelah, kadang2 cam bunyi budak lari2 depan koridor kol 2,3 pagi tu mmg biaselah... dugaaannnnn...


My latest Entry :)
RESEPI: Baked Macaroni

intanloveamir said...

seram jugak erkkk dok sorang2...nsib baik b4 this xder apa2 yg berlaku..huhuhu

Nana said...

ada sekali dulu
kat kluang
hotel apa nama tak ingt dah
malam2 bunyi mcm cakar2 kat dinding
pastu nampak mcm lembaga hitam lintas kat atas cermin
kul 12 tu tros kuar
padahal dah bayar utk 2 malam
xmo la takut

Sparkly Sharky said...

Penah terkena dekat toilet carcosa seri negara. Toilet dekat ground floor near restaurant. I masuk cubicle n then terdengar pintu main toilet terbukak, tak dengar footsteps n tetiba ada suara perempuan menyanyi lagu melayu dulu2 depan pintu cubicle i. Seram sesangat!!! I baca surah semua n suara tu pun stop n i terus keluar dari cubicle lari keluar toilet.

shima said...

aku pernah terkena kat glory beach resort port dickson. tingkat 4 tp no.bilik aku xingat... bunyi kat bilik atas mcm org bertukang, padahal bilik gelap..xde org yg check in bilik tu... pastu kat balkoni malam pkul 2 pg ade dengar budak prempuan bermain kat situ...gelak2.. padahal family aku sume da tido, sape plak lepak balkoni? urm, ntahla... mcm2 hal berlaku..

Hazwan said...

aku duduk hotel kat medan lagi teruk... org mati sakit jantung depan pintu bilik.. dah tu plak malam esoknya pintu bilik tengah malam macam ada org dok tendang.. tpi dalam hati tau dah saper punye keje itu hantu...rilek jee sembahyang bayak xkena sakat laa...

CcKz Cc said...

Hotel P Resort Ayer Keroh Melaka.. 2005 ( maaflah tak gtau nama hotel.. Marah nanti Owner dia..). Ada pompuan berdiri kat beranda tingkat dua sedang dukung anak.. kaki tak der.. ( pandangan dari kolam bawah.. ) Tgk dari jauh sangkakan langsir.. Bila saya zoom tu gambar, tak sangka pulak jelas kelihatan susuk tubuh badan pempuan, rambut hitam paras dada, sedang dukung anak berbalut kain putih... Oleh kerna Taksub dgn gambar tu.. mlm tu bg tgk member2 urusetia.. sampai kat putrajya dua malam dia kacau.. Dia lalu tepi katil.. bunyi kain bergesel dgn katil ke depan dan ke belakang beberapa kali, bunyi mulut dia seperti Kita minum air yang banyk tak henti2.. . badan tak dapat nak gerak.. tiba2 tangan kanan terasa sejuk.. tak sedar tangan kanan dah dekat dgn leher saya.. saya baca ayat suci Al-Quran dlm hati .. tak dapat nak teriak.. akhirnya saya dapat bangun.. buka mata.. duduk tepi katil.. nampak rambut dekat kaki..( bentuk m ) ( nak sedap kan hati.. mungkin tali beg kursus yang tak kemas lagi ) saya cuba capai (sentuh) tak sangka jari tak rasa apa2.. tapi dekat pergelangan tangan terkena rambut, terasa banyk rambut.. rupanya btl2 rambut.. (rambut tak cecah lantai.. pasal tu terkena pergelangan tangan..) saya hidupkan lampu... (rambut dah hilang) tak dapat tidor hingga ke pagi.. ( kejadian malam khamis) Kejadian kedua (malam Minggu) tp tangan kiri terangkat sendiri.. Pergi berubat.. Alhamdulillah.. semua da ok. Gambar tu dah deleted.. MASIH SEGAR DI INGATAN.. TAPI HOTEL TU DAH UPGRADE.. Rasa nya tak der dah benda tu kat situ.. sesat da kat putrajaya.. :) .... Percaya atau tidak.. up to u.. piece.

syuzi hanim said...

Tul ke...skrg nk book hotel pon search dlu tgk comment2...kna hati2 nih...ermmmm

Zuraidah Butang said...

tk pernah lgk..tapi kalo masuk hotel mesti terpk hotel ni berhantu ke tak..hehe

Nazeha Aziz said...

Saya lk masa tu ade kursus blaja mek kt glory beach resort.
Awal pg tu.kne ditekan kepala kaw2. Xleh bnafas.try tgk akk sblh nk mntk tlg.kepalanya dekat je tp kecik lk.last dpt bgn tgk akk tu jauh lk baring rapat ke mmbe lagi satu (kiteorg tdo ber3). Akk tu xberani tido sorang kt bilik katil single.

Dh trjaga.kejutkn mmbe sebelah akk tu.die pun terjaga dan kami dgr bunyi perabot seret2 kt tingkat atas mcm org pindah rmh. Masing2 terdiam dn amik keputusan cube lelapkan mata.

bila saya lelapkan mata terasa bdn digoyang2kan.rasa katil bergegar tak bagi saya lelap mata.dah baca mcm2 surah.berulang2kali plk tu digoyang digerak2kan. Last2 saya cakap saya nak tido.esok byk keja kursus belum siap.terus saya terlelap.

pengalaman...huuu sib baik.xdemam.tp akk bilik sblh yg tumpang blik klang.siap.mimpi ade sorang budak lelaki bgtau yg kami ni dtg tmpt die. Lpstu akk dan anak2 die demam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...