Followers MamaTisya

Wednesday, March 5, 2014

BILA AIR KENA CATU


skarang musim kemarau...ujn pn sekejap2
jerebu pn dh start blk...kena kurangkn aktiviti luar
ni aku dpt gmbr2 dr group whatsapp yg berkaitan psl penjimatan air
moh layan


ada ke korang wat camni:-p
kt umh aku bila tkde air, just guna pinggan & cawan yg plastik tu
yg slalu guna time busday party or openhouse...so lps mkn trus buang
kebetulan ada lebihan lg so bole la guna


melampau la gmbr ni kn..sian isteri tu ngan tong nk isi air di perlakukn sedemikian rupa
dgrnye rmi gk yg ckp psl org jual tong air amik kesempatan jual mhl


amboi22222 yg ni aku rs bkn jimat air
tp lg byk air kena guna:-p
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
area umh inlaw Zon 1 - Taman Keramat AU2 dh start smlm tkde air
mmg dh siap awal2 simpan air...hrp2 mencukupi :)
kalo vkend bole la blk gombak umh parent aku cz kt sri gombak ada air 




tmpt korang terlibat tk ngan catuan air ni????

6 comments:

Ann said...

rumah ann hari sabtu mlm dh stat xde..ahad mlm ade blk..smlm xde..mmg dh standby berbekas2 air..harap2 mencukupi..

hahaha..mcm2 petua yea time catu air ni..kui3..

Sharinginfoz said...

macam2 cara orang menangani musim tak ada air

Chot said...

Xde air mkn lua..nk msk mcm xbest...tp nk mkn lua kena tgk tmpt jgk..diorg pun tade air mcm mne masak..huhu

Nad MamaZN said...

Umh kmi tak kena lagi catuan air
Tp taman seberang dh kena dah
Riso gak merebak sampai sini
Huhu

Queen said...

kalau ikutkan kena. start last sunday. tapi elok pula air ada ja.. maybe tangki besar yg utama tu dapat cater lagi air..

pun begitu tadah juga.. incase..

SYANI said...

Area Hulu Selangor dah start kena catu hari Sabtu lepas. Esok dah kena catu balik.. Malam ni tadah air bagai nak rak le...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...