Followers MamaTisya

Friday, March 10, 2017

Hotel Tour @ Grand BlueWave Hotel Shah Alam



ok lps dh check in brg2 kt bilik, jom ikut aku kita Hotel Tour
tgk kemudahan yg disediakan serta bilik2 hotel yg ada kt Grand BlueWave Hotel Shah Alam


ruang lobby yg besar

Pengurus Hotel, Tuan Haji Mohd Ghazali Sayed Ibrahim dipetik, "Semua tetamu kami teruja dengan konsep Mesra-Travel Halal di hotel. Sebagai pengiktirafan ISO AR3363 dan OHSAS SR0405 adalah salah satu daripada strategi kami dalam memastikan kualiti dan memberikan nilai yang baik perkhidmatan untuk semua tetamu. " 

Selaras dengan moto “Southeast Asia’s First 5 Star Hotel Accredited with the Highest Halal Friendly Rating by Crescentrating”, GBWHSA sekarang mengalu-alukan semua pelancong seluruh dunia. Walaupun pendekatannya adalah Halal, ianya telah diterima baik oleh Kumpulan majoriti rakyat Malaysia, diikuti oleh Jepun, Cina dan India sebagai golongan teratas senarai tetamu hotel.

Kelayakan Halal telah diterima daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) yang disahkan bagi 4 restoran di bawah ini:-


Borak-Borak Lounge


Royale Songket Restaurant


Tung Yuen Chinese Restaurant.



 Agehan Japanese Restaurant


dewan yg digunakan utk seminar ataupun sebarang majlis
opis aku pn slalu juga buat seminar kt sini



ok jom kita naik lif tgk bilik2 yg disediakan di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Guest Room di level 5-17, BlueWave Club Floor di level 18 & Presidential Suite di level 19




Sebanyak 341 bilik kesemuanya yang terdiri daripada 280 deluxes rooms, 58 deluxe suites, 2 special care rooms dan  Presidential Suite, di reka mengikut konsep moden kontemporari dengan tiga warna yang berbeza tema, hijau, maroon dan biru. Di aras BlueWave Club, lengkap dengan Lounge Club peribadi khas disediakan untuk memenuhi keperluan business travelers.



Presindential Suite merupaan bilik yang paling mahal berharga rm7500 per night, di lengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti ruang bilik utk bermesyuarat, ruang tidur, ruang dapur, ruang mandi yg ada bathtub serta jakuzi yg besar . Bilik ini biasanya golongan VVIP, dato datin yg menginap.



posing skit kt jakuzi dlm bilik mahal ni kn...beso sungguh..syok ler berendam






ok ni ada video utk tatapan uolsss semasa Hotel Tour utk bilik paling mahal ni


kemudahan lain yang disediakan seperti gym, swimming pool , 
playroom utk kids, jacuzzi, steam room & SPA


ada masa khas utk wanita sahaja...supaya mereka lebih selesa untuk menggunakan kemudahan ini


gym & pool...yg best indoor swimming pool


anak2 bole bermain di Playroom


utk wanita & lelaki di asingkan bagi memudahkan mereka tidak bercampur


ruangan utk SPA

Maklumat lanjut boleh layari :
Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 
40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan  
Tel: (603) 5511 8811 
 Fax: (603) 5511 8899
 Email: info@bluewavehotels.com

6 comments:

Nory Zoulkefle said...

wahhh cantiknya hotel ni...sellau dengar nama je tak pernah tengok plak bahagian dalam dia...bestnyaaaaa

Julia Johari said...

Cantiknyaaaaaaaaaaa hotel ni kak...serius teruja tgk kolam dia dan bilik tu...perghhh...akak mmg duta hotel ni la...terbaikkk...kot2 ada promo murah kabor ye kak..nak gak merasa tidur semalam

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

pengsan dgr bilik yang rm7500 semalam tu..hahahaha

shahdiana said...

gerun dengar bab hotel mahal-mahal ni..hehehe...5 star tu...semoga ada rezeki nak bermalam semalam dua di hotel canggih gini... :D

Uyul Rosli said...

terima kasih sebab tinggalkan jejak dalam blog uyul. uyul tak boleh naak add awak.

JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

LYAfrina said...

Fuhhhhh...rege dia..pengsannnnn 😅😅

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...