Followers MamaTisya

Friday, February 14, 2020

K Fry Urban Korean @ Suria KLCC




rombongan cik kiah ke K Fry Urban Korean @ Suria KLCC
kemain happy sbb nk mkn menu Korea
mengimbau kenangan kami holiday Korea thn 2013 dlu
tmpt ni utk org yg tgh waiting list..kitorang aritu sbb dh booking awal 
so just posing2 la kt sini sementara tkde org :)

pegi hari sabtu & cuti sekolah...wajib la booking siap2
sbb sebelum ni,  aku slalu tgk org update pjg beratur..tk kuasa la kn nk tgu lama :-p

aku booking thru website online...bole klik >>>https://kfry.my/book-a-table/
so isi la details ...lpstu tgu comfirmation email...done


tp aritu kitorang smp awal..sebelum pukul 12 lg
 so tunggu kejap staff depa siapkan meja trus la kami masuk..
mesin QUE(Q) nni korang bole buat booking gk..
so sementara tgu slot korang, bole la jln2 shopping2 dlu
bole juga install apps ni kt handphone
tp booking thru website mcm aku buat tu lg senang


ok ni menu utk tatapan uols
actually sebelum pi sini mmg aku survey dlu menu apa yg nk mkn
yg slalu org akan order CHICKEN BUMBUK tu
sbb adik aku pernah beratur ..tup2 dh sold out..sian dia :-p
tu psl time aku buat reservation tu aku update addition request utk CHICKEN BUMBUK


selain ayam, ada juga soup & nasi


lain2 side dishes....ada dessert juga



pelbagai jenis air juga


yumyyy tk tgk hidangan kami ni
tu CHICKEN BUMBUK sebelum disalut cheese


anchovies & tuna rice ball (seaweed, anchovies, tuna, mayonis, korean rice) 


bahan2 atas tu akan digaul2 & bentuk bulat2 camni...sodappppppppp
bole tgk video kt bwh ni aku share


                                           


bulgogi beef fries size large


honey butter wings


ni la CHICKEN BUMBUK  yg dinanti2


kitorang pilih mix ayam tu..yg pedas & tk pedas
kalo korang suka pedas nk pilih semua pedas pn tkpe
yg tk suka pedas...nk pilih yg biasa pn bole
tp kalo mix ni dpt la merasa dua2 ayam tu pedas & tk pedas


utk ayam yg pedas tu pn bole pilih tahap kepedasan
MILD, SPICY, EXTRA SPICY...kitorang pilih yg MILD je
yg lg 1 tu ayam HONEY MUSTARD





ayam2 yg telah bersalut cheese...yummmyyyy


ankdara yg paling happy sbb dh lama sgt die request nk mkn sini kan
kemain peminat kpop sorang ni tau


bergambar dlu sebelum makan


ready to eat..smua tk sbr dh...mmg sedap2 belaka menu kami order



kitorang order plain water je (FOC) bole refill


v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v

v
v
lps tu kitorang order dessert
MANGO BINGSOO




bila pegi ramai2 camni bole la order dessert..kalo aku 3 beranak je tk dptla
kan tk abis plak nk mkn bingsoo yg beso ni




blanje adik2 aku mkn korea..pegi rmi2 camni bole la order mcm2 kn

wat masa ni baru ada 6 outlet Kfry : KLCC, OU, IOI City Mall Putrajaya, 
Sunway Pyramid,Batu Pahat & Holiday Villa JB 


dpt voucher ni..bole la next pegi bawa husband plak makan sini

12 comments:

  1. kita belum pernah pergi sini lagi. Tapi korang punya order kemain oii hahahha

    ReplyDelete
  2. syoknya makan ramai2.. makanan plak best2.. kami pun suka makanan korea..

    ReplyDelete
  3. semuanya menyelerakan.... tambah pulak mkn ramai2 mcm ni...

    ReplyDelete
  4. aduhhh meriah nya menu kak... macam-macam menu memang meriah la... terliur nengok satu-satu menu tuh

    ReplyDelete
  5. pergh telan ayaq liur kat sini tengok gambar. hahahaa

    ReplyDelete
  6. K-Fry ni ayam dia sedap dan mango bingsoo tu memang feveret. Meriah makan ramai-ramai :)

    ReplyDelete
  7. wow! sedap2 semua, dah lah menu ayam. faberet lah ni. if mai kl someday, a must go list ni.

    ReplyDelete
  8. Peenah makan ngan dak2 opis...mwnangis makan kat sini..semua pedas yg di order, x pernah2 merah muka mengalir air mata ngan hidung...

    ReplyDelete
  9. selain ayam cheese tu bebola nasi tu nampak best..

    ReplyDelete
  10. Dengar nama Kfry dari adik ipar... dia bgtau makanan sini sedap.. tak pernah rasa lagiπŸ˜…...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...