Followers MamaTisya

Thursday, November 23, 2017

TAK BERBALOI ke Movie Animation Park Studios (MAPSPERAK) Cuti Sekolah ni !!!




Ramai yg xsabar tunggu review pasal #movieanimationparkstudios Ada yg whatsapp/DM/PM πŸ˜‰ Ok ni update pengalaman aku pegi #191117 ye. Sebelum pegi mmg aku google dulu review tp xbanyak pn yg latest update. Kebanyakan review hanya masa opening #June yg lalu. Utk yg plan cuti sekolah akan dtg nk bawa anak2 ke #movieanimationparkstudios aku tak suggest la sbb apa.. TAK BERBALOI dgn harga tiket yg mahal tapi #themepark tu tak sepenuhnya buka sbb masa opening June pun ada baca review beberapa zone xbuka lagi pastu pengunjung dpt complimentary ticket smp #September tp masih xbuka juga sepenuhnya. Aku pi #November tinggal "DREAM ZONE" yg belum buka (tgk maps total ada 6 ZONE) Tunggu la siap buka sepenuhnya ye rasanya baru berbaloi dengan harga tiket yg dibayar. Tp kes aku lain sbb aku dpt TIKET FREE MENANG CONTEST SETAHUN YG LALU #April2016 ... akhirnya lebih setahun menunggu hadiahnya, #September2017 baru dpt info dr @maps_perak utk redeem TIKET FREE sebelum bulan #December2017 .. Itupun jenuh juga la dok PM/DM tp tkde feedback dr mereka. Dpt 2 TIKET FREE dewasa , jimat la (rm288 sbb tgk online harganya rm144 each ) cuma beli tiket utk #alyabatrisyia rm114 (beli online ada promo) tp kalo korang duit terlebih, nk pi juga, ikut suka la.. Duit masing2 kn.. Aku kalo tak menang contest, rasanya tak sampai lagi kot tp sbb tiket kena redeem sebelum expired so sampai jua kami ke #mapsperak pada #191117 walaupun DREAM ZONE xbuka lagi. Semua game dlm tu kebanyakan mmg kami dpt main smp lebam sbb xperlu beratur lama sbb mmg tk ramai orang. Yg menarik adalah BOBOIBOY 4D ADVENTURE & LIVE STUNT πŸ˜‰ yg lain2 biasa2 je la. Tp gambar & video banyak juga utk kenangan. Utk #gengcontest yg nak redeem tiket free, HAVE FUN , jgn lupa bawa extra duit sbb dlm tu makanan mahal , beg kena check nanti, NO OUTSIDE FOOD/DRINK, dlm tu xde watercooler, yg anak kecil standby topi or payung, towel... Panassss πŸŒžπŸ’†πŸ’†πŸ’† More details lagi tunggu aku mengarang kt blog (bila kelapangan) 1st time karangan pjg sgt kt IG ni πŸ˜‰ Review ikhlas dr #mamatisya yg dh merasa #themepark di #legolandmalaysia #universalstudiosingapore #everlandthemeparkkorea #bukannakcomparetphakikatnya #jangankecamsis
A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

Sebab dh rmi yg tanya...ni aku update skit sbb tk lama lg cuti sekolah kn..sbb ada yg plan nk bw anak2 ke Movie Animation Park Studios time cuti sekolah yg akan bermula nextweek,  hrp info ini dpt membantu anda...ada byk lg nk update tp sbb kt IG xleh tulis panjang kn..tp atleast ada point la di situ, wat masa ni TAK BERBALOI melainkan korang ada PASS MASUK SETAHUN OKLA sbb xbuka sepenuhnya lg yg 1 ZONE tu iaitu (DREAM ZONE

Kalo by DECEMBER 2017 dh buka bole la uolsss terjah nanti....tp dr gaya staff tu ckp masa aku tanya bila nk buka yg DREAM ZONE tu , mcm xde jawapan sbb yg sebelum ni dpt complimentary tiket masa opening June dan katanya by Sept akan buka..tk buka2 juga sepenuhnya.

Tp kalo uolsss nk pegi juga ..tk kisah la...duit korang kn....just sharing my experience :)

kalo tanya BEST ke?? jawapannya time aku pi tu BIASA2 je la...lgpun kami dpt TIKET FREE, jimat disitu...kalo kena byr mmg TAK la nk pegi lagi sbb tk siap sepenuhnya.

**kalo ada soklan nk tanya, bole email amyryna@gmail.com if tkmo tanya kt komen :)

7 comments:

  1. ok noted. memang ramai juga komn kata tak berbaloi until semua dah siap sepenuhnya.

    Ketahui apa petua terbaik untuk merawat keputihan di kalangan wanita

    ReplyDelete
  2. selamat tak pergi lagi kalau tidak buat rugi je sebab banyak zone tak buka lagi. Kene tunggu semua siap sepenuhnya

    ReplyDelete
  3. Mereka buka secara berfasa kan kak amy...mcm legoland la...dah bertahun baru kami pi kak...maps ni pun kena tunggu setahun jagung la kot baru nak jejak balik...aduiii lambat nauu diorang ni nak on semua tempat rugi laa bayar mahal2 kan kak.

    ReplyDelete
  4. nanti dh bukak.sepenuhnya mesti harga tiket plak.makin naik..πŸ˜‚πŸ˜‚..anak2 kita tak tau lg ada theme park ni sbb promo.dia.mcm.kurang kan..kalau diormg tau silap2 dh sibuk ajak pegi gak..πŸ˜…

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing!Saya nak tunggu semua buka la..baru berbaloi nak pi kan? Hehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...