Followers MamaTisya

Thursday, February 23, 2017

Kafe UAK @ Glenmarie, Shah Alam


kt shah alam ni mmg byk tmpt mkn best, tp nk pegi mkn tu xkesempatan
so baru2 ni kami try ke KAFE UAK....dkt sgt la ngan opis...4 minit je naik kete
kalo jln kaki 14 minit tp berpeluh la hehe


smp2 je kt kawasan area kafe ni...ala2 mcm kafe kontena gtu...nice view



view sekitar KAFE UAK...ada tmpt yg berhawa dingin, ada juga tempat yg "open air"
so bole la uols nk pilih dok meja yg mana
kami pilih yg berhawa dingin sbb cuaca panas nk pilih tmpt yg "open air"
kalo pegi waktu mlm sronok juga pilih tmpt yg "open air"
kalo nk wat majlis, ada bilik khas utk korang tempah



kafe ni kepunyaan Ustaz Abdullah Khairi...
tu psl nama kafe ni UAK sempena nama ustaz ni


view tmpt berhawa dingin berdekatan ngan cashier...
tepi tu ada jualan mcm tudung dan produk



ni menu makanan & minuman
90% menu western 


spaghetti carbonara beef rm 17.90
yee mee rm 11.90
nasi goreng kampung ikan sekoq rm 8.90
 chocolate milkshake rm 8.90
vanilla milkshake rm 8.90
teh ais rm 3.90
hot lemon tea rm3.50


gmbr bersama makanan masing2 :)
menunya not bad...licin belaka......insya allah bole dtg lg try menu westen lain plak


gmbr wajib geng kami...sebelum & selepas mkn :)
buat mcm restoran sdiri berposing ..hehe


kt area kafe ni ada juga go-kart lupa nk snap gmbr
mkn sambil beramal kerana sebahagian dana akan disumbangkan ke Pusat Tahfiz UAK 
kwn2 yg nk merasa makanan  kt sini, bole waze KAFE UAK

Alamat:
Kafe UAK
Lot No. 16858 (Glenmarie) Seksyen U1. Shah Alam, Selangor 
Waktu Operasi : Sabtu - Khamis : 11am-11pm 
Jumaat : 3pm-11pm
012-9786908 (utk booking)

6 comments:

Chekgu Azrine said...

tempat cantik dan makan murah2 la...tapi alahai s.alam nun..hahahaha

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

Hoo boleh cuba nih, yehaaa

Inani Hazwani said...

Wahhh banyaknyaa pilihan makanan. Nanti bebila boleh lah pergi sini :)

LYAfrina said...

Wowww.. Tmpat cantik sgt ! Mmg menarik. Skrang byk kafe or tmpat mkn y menarik kan..

dilazfamily said...

Nampak sedap makanan tu. View kedai pun cantik

Julia Johari said...

Sedapnya menu...mmg tempting sungguh la...tempat pun menawan...kt tempat akak keje ni berdekatan tempat best2 ye...untung sgt ni...syok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...