Followers MamaTisya

Tuesday, July 11, 2017

4 Syawal ~ Dinner @Four Seasons Restaurant, Kota Bharu Kelantan



sehari sebelum blk KL ...kami dinner kt fav restoran ni
blk klate mmg wajib singgah mkn sini
kebiasaan kami berbuka puasa tp aritu dh full house...so pegi lps raya la
ni pn full house juga tau..nasibaik la mmg booking awal dr bln puasa lg


2 meja utk family kami



kalini adik lelaki aku sorg xblk raya klate coz wifenya tgh morning sickness



meja ni ada tomyam putih, kangkung belacan,  sotong telur masin, butter prawn,
daging blackpepper , ikan siakap 3 rasa..sosnye tu yg sodap



meja ni plak tomyam putih, siakap stim, daging blackpepper, sotong celop tepung,
kailan ikan main & butter prawn



best friend papa ku sejak aku kecik lg..yg juga owner pd restorant ni
TQ Uncle Tiong, asal blk klate tk lupa ajak kami mkn sini



jus tembikai yg fresh



menu ni smp lambat skit ..kami dh tgh mkn
chicken mango


chicken sos lemon



ni sebelum mkn sempat lg posing



ada buah utk pencuci mulut


kebetulan aritu busday adik aku ni
busday girl dpt chicnese pancake ni


sedap..rangup...alhamdulillah kenyang...byk tul lauk2nye


yg mana satu kakak..yg mana satu adik ni :-p
dr kiri: no 5, no 4, no 1 & no 6



sebelum blk...smua dh kekenyangan tp nk kena packing brg sbb esoknye dh nk blk KL



kwn2 yg dtg klate, jgn lupa singgah mkn sini
mmg sedap & aku suggest pilih set menu utk penjimatan
nk tgk details menu klik website http://www.fourseasonsrestaurant.com.my/

6 comments:

NanyFadhly said...

Dulu pernah juga kekonon nak bawak mak mertua makan sini. Tapi smpi ke sudah tak jejak2 lagi. Semoga ade juga peluang untuk bawa mereka makan kat restoren ni nanti. Thanks for sharing. At least, tau lah nak order ape.

- dieyana - said...

waa....semua nmpk sedap. tk pernh mkn kat sini..

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaa chicken mango tuu 😋

Norhayati Mohd Isa said...

Sedapnya menu tu MT..
Owner nya chinese ke..
Nama Tiong..

Nampak akrab abah dgn taukeh tu ye MT..

Eliss Mie said...

boleh la pergi sini kalau ke kelantan , sotong telur masin tu bikin terliur puasa2 ni

wahida said...

sumpah terliur dgn chicken mango tu...huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...