Followers MamaTisya

Monday, September 25, 2017

Kejadian yg menyedihkan :( :( :(



jumaat lps...kejadian ni berlaku
puncanya camera kt hp tu hang pastu dh try restart tk ok juga
sudahnya hubbyku ckp soh factory reset
tp die lupa ckp yg gmbr smua akan hilang :( :( :(
just ckp application yg install je akan ilang
tp lps reset tu icon camera trus ilang...aduhai
dr jumaat smp arini tk ok lg la ni


kemurungan aku bila memikirnya...dh try gk google solution
tgk la camne... dlu pernah memory card error kt camera digital ..abis smua gmbr ilang
tp dpt recovery blk walaupun tk smua gmbr dpt
kalini kt hp plak...hrp2 dpt la...xsilap dlm 500++ gmbr gk huhu
dh la certain gmbr & video yg berkaitan ngan job blogger... :( :(

korang yg terror bab2 ni atau yg tau info bole share tk??

7 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

sabar ya amy

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

kita baru tau klu reset factory settinh gbr sume hilang..huhu..ingat apps jek..harap2 adallah cara nak recover nnti ya..

Azura Aziz said...

alahai sedihnya..

AziRahmanDotCom said...

ohh...sedihnya bila jadi macam ni kan. Sabar yer..moga ada yang terror boleh bantu nanti

Ainniah Zulkefli said...

adudu sedihnya. tambah kalau gambar2 tu gambar yg kita sayang. Ain penah jadi macam ni. Habis gambar anak2 masa kecik2. Dah la tak cuci & tak buat backup mana2. 😭

So, sekarang Ain auto save dalam Google Photos je senang. Nak clear phone pun tak risau, gambar boleh cari balik kat Google Photos tu. Lagi satu boleh buat Private Channel kat Telegram, masukkan semua gambar dalam tu. Telegram ok je, kalau fon rosak or tukar fon lain, bila kita masuk Telegram balik, channels semua still ada.

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Susah nak recover semula... Apa pun next time, back up semua gambar tu kat Google Drive atau Dropbox... kan senang...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Singgah komen-komen sket, sambil follow blog nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...