Followers MamaTisya

Tuesday, November 5, 2013

resepi nutella brownies..mudahnya hanya guna 3 bahan :)

salam awal muharram utk smua yg sudi singgah ke sini
so cuti ni , if tkde idea nk wat apa..bole try resepi nutella brownies ni


 lama dh tgk resepi ni....nk try tp manjang bz je kn
so vkend aritu try buat...cuma guna 3 bahan je .....tepung , telur & nutella
resepinya aku tgk dr blog cik epal


Bahan-bahan:

5 sudu besar tepung gandum serba guna
1 biji telur
1/2 cawan nutella 

**aku guna papercup besar..dpt la dlm 8pcs...kalo nk lebih korang double kn bahan2 tu

hiasan:
badam & chocolatechip


-pukul telur ngan nutella smp sebati..masukn tepung skit demi skit..kacau smp sebati
-masukkn dlm acuan...bakar dlm oven dgn suhu 180C dlm masa 15 minit...
-lps tu sejukkn kejap... sapu nutella & hias ngan badam & chocolate chip..bakar blk dlm 5minit




org wat brownies dlm bentuk 4 segi tp aku saje wat dlm papercup ni
aku kalo wat dessert guna oven mmg tk reti sgt..
tu psl aku suka wat dessert yg senang ..yg tkyh guna oven:-p

brownies ni mcm keras skit mayb suhu tgi sgt kot...
tp still bole mkn la cuma bg aku tk memenuhi citarasa...ke sbb skit benor bahannye:-p
aku pernah buat chocolate cheese brownies tp style kukus...ni la gmbrnye



aku rs mcm mls je nk try wat lenkali..
baik wat cheesekut yg senang tkyh bakar2 kn:-p
tp kwn2 kalo nk cuba bole je..cuma tang nk bakar tu depend pd oven korang kot


4 comments:

izan mama mia said...

salam maal hijrah
wah..leh try

el said...

sedapnya coklat brownies hang
nti one day nak trylah

HOT MAMA... said...

nampak sedap..pandainyer awak buat..

Nana said...

modal mahai skit ni nutela mahal hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...