Followers MamaTisya

Thursday, July 9, 2015

Bawa kete jumpa SPECIALIST


hah bkn manusia je kena jumpa Specialist kalo sakit
kete pn kena bw jmpa Specialist gk :-p
ni kejadian bln april & jun aritu


tukar ekzos baru...aritu ada meeting kt shah alam...dgr mcm bunyi pelik
nasibaik ekzos tu tk tercabut...huhu
rege asal rm 230 aku tawar dpt la rm 210


sebelum tukar ekzos dh bw p bengkel
 sbb mekanik kata just gam je cz tmpt penyambung ekzos tu mcm terputus..
tu bila drive die berlaga2 tu yg berbunyi222
yg sebelah tu kete adik aku...tukar tayar dh botak...
sementara tgu kete siap ..lepak dlm bilik ekon dlu



ni plak tiba2 kete tkleh start..nasibaik kena ari vkend
ada yg ingat kete aku accident msk utan belukar
actually dpn umh tu ada pokok2 tu nmpk mcm utan skit :-p
tukar bateri baru, rege rm 185 plus GST jd rm 196.10
lps tu tolak bateri lama tu rm 10 jd la rm 186.10


ni sebelum p bercuti Melaka aritu, breakpad mcm dh haus
lps tu lampu break blkng tk nyala .. total smua kena charge rm 95
dlm resit ada GST total dlm rm 100 tp die ckp rm 95 je

kete dh 10 thn usianya gini la kan...ada yg soh jual & bli baru...tkmo la...
sayang kete kecikku ni ...lgpn dh abis byr tenang, tkyh pk dh bulan2 nk byr kete

korang dh servis ke kete yg nk pulang beraya di kampung???? 

3 comments:

lieyalatif said...

betul tu amy...bukan kite jek....keter pun kene pi masuk spital.... tapi tu laaa....keter ni sekali masuk spital siap le ratus2 ditelannye huhuhuhu

eima said...

fuhhhh lap peluh nk bayar tu .... ratusan gak tu kan

Julia Johari said...

ok la dapat kurang sikit dari harga asal...lg2 nak dekat raya ni kan risau kereta rosak mau mekanik cekik darah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...