Followers MamaTisya

Thursday, July 23, 2015

Sri Cemerlang Baru Lodge & tragedi sehari sebelum raya !!!


thn ni kami stay kt Sri Cemerlang Baru Lodge utk 6 hari 5 mlm
regenye rm 300...1 mlm rm 60 je..aku google je
kalo thru agoda rm 70 gk tp aku dpt contact direct owner dpt la rege rm 60..jimat skit kn :)
ni pn last minit dh cal utk booking, nasibaik ada lg bilik kosong..
tau je la bila dh lmbt2, rege pn melambung kn


ada yg tnye, nape kami tk stay umh atok & nenek
utk yg blum tau..actually umh arwah nenek sebelah papa ku dh lama bg sewa sbb kami blk time ry je
umah nenek sebelah mama ku plak bila dh rmi2 blk ni mmg tk muat la
mmg slalu stay homestay ataupun hotel budget..
lgpn nenek aku skarang slalu stay umh makcik aku gk
and umhnye kdg2 je die blk...
bila dh rmi2 tau2 je la..xbrp selesa..lgpn yg ada ank2 kecik ni lg la..
dlu2 kecik2 mmg smua blk dok umh nenek je..
ni bila dh berkeluarga masing2 kena tgk la mn yg sesuai kn
tp kami smua mmg kalo kuar beraya dr pg smp mlm
kiranye blk hotel utk tdo je...kot ada yg ingt kami ni saje tkmo dok umh kampung


ni kt reception..aku aritu dh deposit rm 50 so balance byr time check in
aku smp aritu dlm 9 lebih pastu aku cal tnye bole ke check in dh..die kata bilik lum siap
ye la time check in kn normal kul 2pm tp saje la try nasib kn
die ckp kul 12 bole ..so sementara tu p la jenguk2 hotel parent aku area skitar situ gk
pastu dlm kul 11 camtu aku dh smp..saje la tnye bole dh ke check in.....
 die kata dh bole masuk...legaaa


ni kt dpn reception


utk rege rm 60 ..ni la biliknye..mmg budget je la so tkde la high expectation kn
lgpn just nk tdo je pn..siang p beraya
ada 1 katil double & 1 katil single..mmg ok sgt la..tkde la berhimpit bertiga 1 katil double
tmpt lain aku survey mmg smua mhl tu pn just 1 katil double je
ekon tu antik bangat...nasibaik la sejuk, tu yg penting...jgn pandang pd rupanye hehe
kipas pn ada..tp ekon jenis gtu xleh nk adjust suhu so mlm aku just on kipas je sbb sejukkkkk
tmpt gantung bj pn ok walaupun almari tu tkde pintu...sejadah pn ada
cuma nk solat sempit skit la..ngam2 kt lorong tepi tu
tv tu nmpk je gtu tp ada astro tau...tp xde la clear sgt tp bole la tgk
yg penting wifi free & lajuuuuu :)


toilet ada heater, kolah pn ada..tp keuzuran tu nmpk la disitu
tp tkyh la nk komplen byk sgt...dh kata budget je kn
nk mhl sila kuar duit lebih :-p
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
hah ni ada tragedi sehari seblum hari raya


aku mmg bw iron siap2..walaupun dh tnye awal2 katanye iron disediakan
 tp kena iron kt luar dkt reception
so nasibaik la aku bw iron sdiri & iron la dlm bilik...iron siap2 bj utk p beraya


tup2 terbakar...adoi2222...nasibaik la bkn terkena kt bj ry
tp aku pki gk sbb bj ni color gelap so tk prasan sgt

2 comments:

Fai Nardir said...

nangisss kalau baju raya yang jadi macam tu..

AyuArjuna BiGoshh said...

JUjurnya ayu lebih suka cara amy ni...

Bukan nak kata kita nak sangat selesa...
Sbnrnya tak kisahpun tido kat lantai, kt ruang tamu dsbnya

tapi bila adik beradik ramai...
kita yg menyusu anak, nak salin baju pun kdg2 nak privasi juga..

bygkan nak tukar baju kena ketuk bilik, suh adik laki keluar....

hmmm...

tapi yalah ada setengah org tak phm, die igt kita demand nak selesa...

huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...