Followers MamaTisya

Tuesday, August 14, 2018

Family Gathering @ Villa D'Amour A'Famosa Resort


ok dh nmpk sign A Famosa menandakan dh smp destinasinya


masuk ikut pintu gerbang ni


nanti guard akan bagi pass masuk


ok dh dpt pass masuk...moh ler cari villa kami


kalo korang nk tau kt dlm ni mmg byk la private villa


kalo korang google slalunya rmi yg stay villa D'Faro
jrg dgr D'Lagos & D'Amour
tapi villa aku stay no 1210 iaitu D'Amour
so ikut la sign tu mana  hala nk  dituju...mmg berpusing2 juga la


ok dh jumpa villa 1210..villa aku stay ni kiranya owner baru renovate so nmpk bersih
sbb ada certain villa bila lalu nmpk mcm lama ditinggalkan gitu..seram juga kn


adik aku dh smp dulu..tu kete die dh parking....mmg luas la kawasan dpn villa kami
mmg sesuai sgt la bdk2 nk berlari sana sini kt padang tu
villa ni 1 tingkat je..yg nmpk tinggi tu bkn 2 tingkat..cuma ceiling jenis tinggi


kuar je kete ..ank dara pi tgk swimming pool dlu..tk nyempat kn
kt sini semua villa mmg ada swimming pool masing2
senang la nk mandi manda smp lebam kn


ok jom masuk tgk keadaan dlm villa plak
aku pilih villa yg ada 4 bilik
stiap bilik ada ekon, kt  ruang tamu & ruang mkn pn ada ekon
kt dapur pn kelengkapan utk memasak pn ada


ruang tamu




 tv  flat screen, kipas, ekon, sofa



ada channel astro njoi


bilik no 1 ada 2 katil single


bilik no2 ada 2 katil size queen


bilik air  no1..ada bathtub, shower, toilet, heater
dkt tepi bilik air ada rak almari...sejadah pn ada disediakan


ruang makan..kt luar tu ada tmpt sidai kain & tmpt BBQ


bilik no3 ada 2 katil single


bilik air 2..ada bathtub, shower, toilet, heater


bilik no 4 ada 2 katil size queen


private pool


villa bersebelahan ada pagar...mmg tk nmpk la 



ada notis utk makluman



ruang dapur ada rice cooker, cerek, blender, periuk


peti ais


kami bawa bekalan utk masak2
dr kl ltk dlm cooler box ni...mmg tahan la...
smp melaka trus masuk peti ais


mmg kalo korang stay kt villa ni...elok la bw bekalan utk masak2
sbb nk kuar jauh juga la tp pastikan villa yg korang pilih ada kemudahan utk memasak
certain villa tkde kemudahan utk memasak


ada dapur bole masak2 cumanya just bw minyak masak la utk menggoreng
kuali pn ada disediakan
kt rak pinggan mangkuk tu pn lengkap juga la ngan gelas, pinggan, jug
mmg tkyah susah2 bw ..mmg smua dh ada..
mesin basuh pn ada tp kami tk guna pn

towel tk disediakan so mmg kami bw sendiri
utk BBQ, arang & jaring kena bw sdiri tp masa aku aritu tmpt BBQ tu baru 
so jaringnya tkde la rosak..jd kami tk bw pn jaring


mmg berpuas ati la villa yg kami stay ni...harga rm 800 dpt diskaun rm50
so utk 2 hari 1 mlm kami bayar rm 750
masa aku booking kena byr dlu rm 400..baki rm 350 byr sehari sebelum check in
lps tu nanti ada sorang caretaker yg akan bagi kunci 
lps tu ms amik kunci die akan minta deposit rm 300 
dan akan pulangkan blk bila kita check out 
 dgn syarat tkde sebarang kerosakan dan pastikan villa bersih

so korang yg nk buat family gathering ni bole try contact 
Pn Yusmiza 012-336 6206
so korang tanya la nk villa yg brp bilik..tk silap paling skit 3 bilik...paling byk 5 bilik kot
ada yg muslim & tk muslim tau...aku punya ni yg muslim villa
harga tu depend pd date juga ..kalo time peak lain harganya
aku stay aritu 3-4 February 2018

28 comments:

  1. Luas dan banyak kemudahan juga villa nie kan Amy. Sesuai lah nak kumpul sekeluarga..

    ReplyDelete
  2. Masa mula- mula kwen dulu ada la pi bercuti kat sini..lama giler dah..masa tu memang baru lagi A FAMOSA Villa ni...sekarang x tau la apa jadi

    ReplyDelete
  3. cantik villa dia amy..seronoklah cuti ramai2 mcm ni...

    ReplyDelete
  4. masa family gath hari tu pun kami stay kat sini..mmg syok, depan rumah ada swimming pool sndr..tapi tula, penat gak nak kawal anak2 jantan kami, asyik nak lompat terjun kolam je..

    ReplyDelete
  5. Thank you for sharing mama tisya..
    LZ simpan nombor Pn. Yusmiza so bila2 nak buat gathering boleh contact beliau.
    Sebelum ni memang takde rasa nak pi A'Famosa Villa sebab takut dapat villa seram..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa nk booking aritu pn ada kwn update juga psl villa berhantu tp tksure lot yg mana satu...

      Delete
  6. bestnya aktiviti macam ni dengan family. part bbq tu best.. hehe..

    ReplyDelete
  7. Villa ini nampak cantik dan selesa. Great place to have family gathering.

    ReplyDelete
  8. Cantik dan selesa villa ni. Seronok bila dapat berkumpul bersama ahli keluarga besar kan. Time ni la boleh bonding dan cipta memori :)

    ReplyDelete
  9. Tak pernah lagi stay di A Famosa ni, macam best je suasana dia. Ritu onie pergi melaka pun stay di area Bukit Katil tapi homestay,hehhe

    ReplyDelete
  10. Lama dah tak pergi ke Afamosa ini, dah banyak perubahan kat sini belah malam pula sangat meriah kat sini

    ReplyDelete
  11. Menarik jugak tu.....tak pernah pulak sewa kat sini. Pergi sini pernahlah sekali dulu. Tapi duk hotel. Itu pun sebab husbsnd ada kursus.

    Dapat adik beradik yg jenis close bestah MT duk reramai mcm ni kan

    ReplyDelete
  12. Lama sudah tak pergi Afamosa water world, memang sesuai kalau buat mini gathering tu, kita sewa banglo dekat area afamosa tu... ada banyak pilihan, tapi kena booking awal sebab selalu full betul tak?

    ReplyDelete
  13. seronoknya gathering satu famili...besar juga villa macam ni kan...untung kalau datang ramai2, menyewa tempat macam ni...part best dapat makan dan masak bersama2...blhlah rekomen kat adik beradek meyewa kat sini untuk gathering

    ReplyDelete
  14. Villa ni nampak macam design lama tapi facilities lengkap. Besar pulak tu. Memang sesuai kalau nak datang dengan family ramai-ramai.

    ReplyDelete
  15. Makcik aida ada tinggal area sini. Dia bersara. Jual rumah d kl. Balik Melaka. 3 thn lepas kot. Pernah g skali, anak sulung nye kawin situ, amy. Nice. Ada pool kan. So wedding nyer english style skit. Jarang g umah dia. Umah nenek 5 minit aje dari a famosa.

    ReplyDelete
  16. Cantik dan sangt selesa utk family besar bercuti. Siap ada private swimming pool. Bestnya. Tak perlu risau pasal aurat utk wanita. Terima kasih perkenalkan tmpt nie. Kalau tak, sampai bila2 x tahu

    ReplyDelete
  17. Wah kak nampak besar dan cantil villa ni.memang sesuai sangat buat family day kat sini.nak ambil gambar pun cantik

    ReplyDelete
  18. Dapat luangkan masa berkumpul dengan sanak saudara di persekitran yang cantik dan mesra kanak kanak memang bagus. Anak anak mesti suka main dengan sepupu kan

    ReplyDelete
  19. Kalau sewa satu rumah macam ni kan mesti mahal sewanya. siap ada swimming pool macam tu. Anak anak mesti seronok mandi sampai kembang

    ReplyDelete
  20. Memang cantik dan besar villa ni. Kalau bercuti dan masak masak sendiri dan makan ramai ramai memang seronok kan

    ReplyDelete
  21. Bestnya buat Family gathering, kak pun rasa nk bwk family sambut ulang thn kat sinišŸ˜Švisit my blog: www.keunggulanwanita.com

    ReplyDelete
  22. Bestnya duduk villa macam ni. Memang private betul siap villa semua tak dekat sangat. Sesuai untuk aktiviti keluarga.

    ReplyDelete
  23. Such a lovely villa for your vacation. And to get the use of kitchen, that's really wonderful when travelling with family!

    ReplyDelete
  24. Wahh cantik juga interior villa ni. Harga boleh tahan juga sebab besar dan banyak bilik kan. Kalau ada ramai orang gi, bole kongsi2 bayar. Hehe.. Best lah kawasan ni!

    ReplyDelete
  25. bilik ada 4 besaq pulak tu..yg penting halaman yang luas dan ada kolam..pergi melaka wajib stay sini

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...