Followers MamaTisya

Thursday, April 24, 2014

kunyah cili mcm kunyah timun :)

lastweek MIL aku blk kampung
time tkde air, mmg tapau je makanan...time ada air aku masak sempoi je la
so utk dinner...aku just nk goreng nasi je
hubbyku dh pesan...ltk cili byk skit kasi pedas...sbb FIL aku suka pedasssss
aku rs dh byk cili api aku ltk tp FIL aku minta lg cili


nasi goreng kampung tp ikan bilis tkde
extra cili api...pedassss.....aku tk mkn pedas sgt
tp FIL & hubbyku mmg suka pedasssss
depa kunyah cili tu dh gaya mcm kunyah timun


ni menu bfast aku masak mee goreng spore & spaghetti carbonara utk tisya


korang berani ke kunyah cili api mcm kunyah timun???

9 comments:

misz sheyla said...

dulu2 berani makan cili buat ulam, mkn dgn nasi..skang dah tak boleh... dah jadi tak tahan pedas sejak kahwin ni... sebab husband pun x mkn pedas

Nad MamaZN said...

saya dulu mcm tu kak..suka cili padi tu jd ulam..tp sejak bersalin kan nayli, perut dh xleh terima dah hehe

Sura Mohd said...

cik abe kaksura pun suka cili api..kaksura tak boleh pedas2 sangat..sakit uluhati..:)

attyfir said...

boleh geng ngn kty ni fil ngn asben amy.. kty pun hantu pedas,buat cili api mcm ulam je .

Azura Aziz said...

sama dgn en ajip.. kuat pedasss huhu..

Budak Kampung said...

iman pon suke cili.sllu oder nsi goreng cili padi.sdp2

Lynda Che Lah said...

nasi goreng tu memikat hati..tak berani nak kunyah gitu tp suka pedas!

Dee said...

kalau dee masak nasi goreng cili api..cili api tu tumbuk smpi halus sis..xdelah letak sebiji2 gitu..sebiji2 gitu tak terasa..yg lumat tu yg bikin berasap..hehehe..

Suzana Ikram said...

Aku pon bole mkn cili padi mcm mkn timun.. X syok la amy klu tak pedas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...