Followers MamaTisya

Friday, September 4, 2015

Anniversary Dinner di Thailand


sakan aku berjln sempena anniversary kn
smlm entry ke TOKYO...arini ke THAILAND plak :-p
dlm 1 hari bole pegi 2 negara ...hebat kn....hehehe
alhamdulillah rezeki dinner sempena anniversary kami yg ke-9
kenyang btul...byk tul menu utk 2 org ni


dari starter, main course & dessert...mmg kenyang smp esoknye hehehe
rsnye kalo mkn 4 dewasa pn cukup ni
menu smua ni bkn kami yg pilih....sebelum dtg aku dh wat reservation
so die dh tau la menu apa utk hidangkan pd kami
tk sangka plak sebegitu byk camni sbb menang pn dinner utk 2 org
ingtkn ada 3 menu je ke...hehe


kalo uolsss pencinta makanan thailand..
bole la try mkn  kt Restoran Chakri Palace
yg aku pegi ni outlet pavilion..2 lg outlet ada kt klcc & alamanda


starter menu femes ni namanye mieng kham


aku tk brp sgt mkn mieng kham ni..hubbyku la sakan mkn
aku ckp jgn mkn byk sgt..byk lg menu akan menyusul :-p


ice lemon tea hubbyku punya


watermelon juice aku punya...tisya nk minum sky juice je 


seafood tomyam kuah merah


seafood tomyam kuah putih



mixed vegetable


kerabu mangga


sizzling blackpepper beef


ikan siakap tim limau



dessert yg sedap, red ruby water chestnut 
dlm tu ada nangka & eskrem jugak

  
sbb byk sgt menu tu kn...so kami tapau menu daging, tomyam kuah putih & sayur
mmg sedap2 belaka...hubbyku suka btul menu ikan stim tu
mmg ratah la...nasibaik la laki bini kuat mkn :-p
lpr blk tgk menu2 yg sedap ni ...hehe

8 comments:

lia ummiirfan said...

wow! tomyam itu sangat lazattttt... nyum..nyum.. happy anniversary:))

Tips rancang kehamilan

Nad MamaZN said...

adoi, terliur!

Julia Johari said...

terbaiklah kak tisya menang contest dpt mkn sedap2...akak mmg rajin join contest...cm ne nak rajin mcm akak eh heheheh sedapppp sungguh mkn kt chakri palace perghhh

Aishah Amin said...

macam teringat-ingat je rasa mieng kham tu hihi
Aishah

Rizziela said...

sedapnya

eelobor said...

perghhh....starter menu tuh tok rajing tra lagi tuh. rugi nim kalu tok cubo

el said...

untungnya dinner aniversary FOC je
dia pya dinner menu tu ya Allah super sedap nengok smpi leleh2 dah ni hahaha

kerabu mangga ngan sizzling beef tu adoii terangkat wei hehe

ayu Ismail said...

Tengok ikan stim tu pun rasa telan air liur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...