Followers MamaTisya

Tuesday, September 15, 2015

Dinoscovery @ Discoveria, Avenue K


ni cite time merdeka aritu
ari lastday 31/8 dh nk expired baru la sempat redeem
lokasinye kt Avenue K, opposite KLCC


terletak kt tingkat 4..naik lif smp tingkat 3 lps tu kena naik escalator
tkleh direct trus ke tingkat 4 lif tu


rege tiket utk rujukan kwn2 yg nk bw ank2 dtg sini
tiket bdk2 lg mhl dr dewasa...


anak dara sorg ni, sebelum pegi , die yg beriya2 nk tgk Dinosaur
bila dh smp, takut plak sbb ada bunyi2 kn
tu yg muka nk nangis tu...sebelum masuk kami diberi penerangan
kt dlm tu tkleh snap gmbr..kami di berikan vest
 ala2 mcm kita tgk channel discovery kt tv tu kn
mcm nk wat ujikaji gtu...msk2 dlm tu diorang bg 1 map pastu ada soklan utk jwb

mula2 tgk video dlu lps tu br explore mcm2 jenis Dinosaur
lps tu diorang snap gmbr ..dh tau dh sure kt ujung2 nanti diorang akan edit & frame 
so saper nk bli bole je cuma rege mhl la

lps tu diorang akn bg 1 tagged gelang utk touch kt screen utk bg clue nk cr jwpan
kalo yg bw ank kecik mayb takut skit kot sbb Dinosaur tu gerak2 & bunyi2
dlm tu gelap tp tkde la gelap mcm umah hantu


ni la map yg diorang bg, pastu ada soklan


ni dh nk kuar dh...ada meja utk bdk2 coloring
pastu ada gmbr jenis2 Dinosaur



tisya kusyuk dok tgk Dinosaur


kt sini ada jual la mcm2..tk bli pn
sebelah tu plak ada cafe


kt sini diorang tayang gmbr yg diorang snap 
utk saper2 nk bli utk kenangan kn
aku tk bli pn sbb mhl la..size 4R dkt ngan rm 30


ms diorang view sempat la snap gmbr kami
tp xnmpk lak muka aku tu..dh kena sembur air ngan Dinosaur haha


sebelum kuar, tisya dpt sijil ni


ni telur Dinosaur kt belah luar


bg pendapat aku, mhl jugak la tiket tu..sbb dlm tu tkde la byk aktiviti pn
tp kalo ank2 uols pencinta Dinosaur, bole la bw ank dtg sini


7 comments:

Julia Johari said...

Fuhhhh mujur akak review, xd ada byk aktiviti eh, hmmmm mmg mahal lah tiket tu kak, mujur akak menang voucher tu x terasa sgt...kalau saje2 nak pi mungkin ju tak pi kot...sebab mahalll huwaaaaaaa

Mama Zharfan said...

Me pun.ada menang vou tp lom.sempat pegi sini

♥TheOnlyFarah♥ said...

untung la..dapat jimat banyak tue akak..=D

LZ - The Blog Owner said...

Salam ukhuwah mama tisya,

Anak saya tak sabar-sabar nak ke sini.. Tapi masih belum ada peluang.. Entry mama tisya ni sangat membantu.. Sekali masuk okay lah, at least merasa.. Kalau orang cerita kita tahu camne rupa Discoveria ni kann.. :-)

Chekgu Azrine said...

Nasib ada review..blh tau best ke x..kan

Nad MamaZN said...

teringin nak pegi bawak zakwan. tp ada anak kecik riso plak takut dgn bunyi2 tu. ksian papazakwan nnt kene handle anak2 hehe.. rugi jek kang dtg dr jauh tp depa xnak masuk..tggu beso sket la

el said...

ritu adalah tgk tempat ni
tiket dah lah mahal
tgk mcm xde ape pun dlm tu ek
so xberbaloi lau masuk hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...