Followers MamaTisya

Friday, November 11, 2016

Advanced celebration Papa's birthday @Ibrahim Fatty Crab, Ampang


weekend lps kami dinner kt Ibrahim Fatty Crab, Ampang
mmg lama dh tgk IG nye..since bln puasa lagi...terliurrr tgk menu ketam kn
akhirnya kami smp jua...nk layan ketam222


hah nmpk tk anakdara teruja tgk ketam tu


ni la menu ketam yg di idamkan...yummmmmmmmm


selain ketam, ada lobster, ikan pn byk antaranya siakap, kerapu,jenahak, talapia
so plih la mana yg korang suka


my beloved family..smua ada


ok ni menunya...ketam & ikan harga ikut per gram
yg lain2 ikut size small, medium, large

yg di rai Ejaz & Warda versi veteran hehe
kemain skarang rmi yg dok update psl cite Surihati Mr Pilot kn
walaupun dh abis tp still rmi lg dok bercite
aku tk tgk pn.....nanti la nk tgk online kalo sempat
adik2 aku la ni usik papa & mama
sbb mama aku pki shawl ala2 neelofa tu pi panggil warda & ejaz


bila adikberadik perempuan berkumpul..moh ler wefie


pjggg meja kami...aku mmg dh booking awal
almaklum la rmi kn...actually birthday Papa 13 November ahad ni
tp disebakan adik aku yg kj nurse tu kena kj shift mlm vkend ni
tu psl kami celebrates awal last weekend
kn kalo die tk dpt join, nangis plak tgk kami mkn ketam sedap hahaha


jus buah 2 jug..tembikai & mangga ...rm 32 each


air kosong 2 botol...FOC


2 ekor ketam size XL..berat 1.2kg...rm 130++
mongolia style crab mmg signature dish kt sini
mmg sedap...tkde la pedas sgt walaupun ada blackpepper
ketam ni ada byk jenis..aku amik yg mud crab je...
kalo french crab mahal skit..ada lg 1 ketam apa lg mhl


mantou bun 1 set 2 pcs rm 4 each
so amik 3 set ...mantou bun ni roti steam...gebooo..
mmg sedap di cicah ngan kuah ketaam tu


sotong telur masin - medium rm 20


siakap thai style ..berat 1.1kg ....rm 70++


butter prawns - large rm 58...
tp butternya tk brp rambu ramba..aku suka butternya yg rambu ramba hehe


mixed vege - large rm 15...mcm skit je portion large kn


sotong celop tepung - medium rm 20


siakap asam steam ..berat 1.4kg ..rm 90++


fried chicken - large rm 25...tp mcm skit je portion large


telur dadar - large rm 15

nasi per bowl rm 2...18 bowl aritu 
total bil rm 500++ utk 13 dewasa & 9 kanak2
menu fav aku suka ketam mongolia, sotong telur masin & ikan masak asam
and kami dpt 10% discount..alhamdulillah kenyang
ada rezeki, kami dtg mkn lg nanti


lokasinya kt avenue ampang...korang waze je pasti jumpa
kalo dtg rmi, makesure wat reservation dlu ye
more info bole tgk kt IG ibrahimsfattycrab




owner IG ibrahimsfattycrab (yg pki topi) rupanya kwn masa study ngan adik ipar...
ni gmbr kami sebelum blk yg di share kt IG ibrahimsfattycrab

8 comments:

- dieyana - said...

hhhui..sedapnya, boleh tahan gak harganya, ok lah tu sesekali dgn family tersayang...comel2 adik beradik perempuannya ;-))

*∽ IZAN ∽* said...

Selamat hari lahir pada ayahanda.
Mmg nampak sedap menu2 tu.. harga pun boleh tahan tuuu
tapi berbaloi2 dapat berkumpul ramai2 macam tuuuu

Sizzling Suzai said...

HAHAHHAH kak x hbes2 cter ketam kt HAHAHHA alamakkk die dh sampai dlu! nangess la sy tgk!!

Mila Ahmad said...

meriah sangat makanannya...selaras dengan harga.happening kan klau family ramai.

Mohd Adib said...

pergh semua menu nampak menyelerakan.. ketam tu nampak paling sedap tu heheh

Jemput Singgah :

Amanda Suria said...

Nak ajak la cik abe akak tu makan kat sini..nak baje dia ngan anak dara akak makan kat sini..terliur dh ni

Azura Aziz said...

wowww, besar2 nya ketam.. tak suka mkn ketam sbb malas nk kopekk hehe

Julia Johari said...

fuhhh puas hati...menarik menu2 tu semua kak..ramai betul family akak....meriah ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...