Followers MamaTisya

Thursday, November 10, 2016

Buku teks Darjah 4


anak dara dh dpt buku teks utk thn dpn... 
xsilap ada 14 buah buku teks pastu ada poem book lagi.. 
total tgk senarai ada dlm 16 buah


bdk2 skarang, sekolah rendah dh ada subjek sejarah...
time aku dlu subjek sejarah sekolah menengah baru blajar...
mmg mencabar la pembelajaran ank2 skarang kn...
dlu subjek alam dan manusia tahap 2 br blajar
skarang subjek sains tahap 1 dh kena blajar
kdg2 bila tgk soklan exam utk tahap 1 pn susah juga...
anak2 zaman skarang kena work hard lebih skit


baru je lg celebrates busday ke 9thn...thn dpn dh nk masuk 10thn
cptnya masa berlalu

6 comments:

Julia Johari said...

Buku teks semakin banyak...kalau di lihat luar negara...mereka amalkan konsep sekolah buku teks di sekolah...sampai sekolah hanya bawa diri...belajar semasa di sekolah sahaja...huhh Malaysia, semakin hari semakin kena kerja kuat anak2 sekarang...bukan ibu bapa je kena kerja kuat...tp anak2 pun lagi maha hebat persaingan...subhanAllah

Mila Ahmad said...

meriah celebration besday tisya..dah anak dara dah hihi...ptutnya makin sikit bawak buku ni mcm byk je.mata pelajaran pu dh bertambah.

eima said...

tu la kan ... harap anak2 boleh bawa diri dan mental diorg pun kental ....

el said...

seriau nye lahai anak nak masuk darjah 4 ni..byk lah subjek depa nak belajo..mak2 ni kena kuatlah..kena belajar pun sama haha

Warisan Petani said...

Kadang2 kesian tenguk budak2 sekolah rendah pikul beg berat2

Azura Aziz said...

cepatnya dpt buku teks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...