Followers MamaTisya

Tuesday, December 13, 2016

#MyTravelokaEscapade ~ BALI tunggu aku datang !!!


sape yang tak suka bercuti...nak plak PERCUMA kan....ke ada yang tak suka bercuti??
tak pernah lagi aku jumpa orang yang tak suka pegi bercuti
bercuti bole hilangkan stress seketika dari kesibukan kerja...
boleh tenangkan jiwa dari kesesakan kota...
boleh eratkan lagi hubungan kasih sayang...
so apa plan percutian korang?
atleast dlm setahun cuba la bawa family tercinta pegi holiday...tak semestinya luar negara,
dalam negara pun banyak tempat2 menarik untuk bercuti



korang pernah dengar TRAVELOKA??
TRAVELOKA  merupakan salah satu website yang anda boleh cari tiket murah utk flight & hotel
ada pelbagai promosi & diskaun ...jom layari https://www.traveloka.com/


selain di website, korang boleh download juga application Traveloka kat smart phone
mudah kan....lagi pantas korang nak cari info hotel & flight...
hanya di hujung jari....apa tunggu lagi...jom HOLIDAY


setiap orang mesti ada destinasi idaman yang die nak pegi bercuti
cuba tgk dalam list gmbr kt atas ni...agak2 kt mana yg korang rasa nak pegi bercuti
ikutkan smua tmpt tu best2 belaka kan
aku nk sangat pegi BALI ...kenapa nk pegi BALI???

actually ms aku nk kawin thn 2006 dlu mmg dh plan nk honeymoon BALI
dh survey pakej honeymoon kt BALI...sbb BALI ni terkenal ngan suasana romantik
so sesuai sgt la aku pilih BALI utk HONEYMOON
tgh aku survey2 pakej honeymoon ke BALI...
tup2 dpt berita time tu kat BALI tengah ada letupan..huhu
memang tidak disarankan untuk sesiapa pun yang ingin ke sana
maka berkubur la hasrat aku nak honeymoon ke BALI
smp skarang usia perkahwinan dh masuk thn ke 10,
tak kesempatan nak jejak ke BALI lagi
nasibaik masa tu aku belum booking lagi hotel ataupun flight..tidak la aku menanggung kerugian
moga-moga kalini dpt jejak kaki ke BALI dengan PERCUMA bersama  #MyTravelokaEscapade :)

jom tgk apa yg menarik kt BALI
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v


salah satu yang menarik perhatian aku untuk ke BALI adalah hotel yg ada PRIVATE POOL
sesuai sgt la aku nk HONEYMOON sini kn...privasi gitu
jom tgk beberapa gmbr yang menarik ni...cuba korang bayangkan
kalau sekarang korang berada kat dlm gmbar kt bawah ni...syok kan...
takpe..berangan itu percuma kan



private pool dihiasi dengan lukisan hati melambangkan CINTA...oh romantis


breakfast tepi pool..siap ada buai lagi


lepak dalam jacuzzi...sweeeetnyaaa



cantik kn viewnye...sambil duduk berdua-duan menikmati permandangan yg indah ni



candle light dinner tepi pool tiada yg menganggu..ditemani cahaya lilin


 selain dari itu terdapat juga  tempat-tempat menarik di BALI
 yang boleh dilawati..jom tgk....BALI terkenal dengan PANTAI ...
berjalan di persisiran pantai..menikmati keindahan ciptaanNya..tenang rasa kan


PANTAI KUTA - antara pantai yang popular di kalangan pelancong bila ke Bali



PANTAI LOVINA- boleh tengok ikan lumba-lumba berenang2...cantik kan




TANAH LOT - ada kuil di tengah lautan, apabila air surut kita boleh pegi dekat
tapi kalau air pasang boleh tengok dari jauh



DANAU BERATAN BEDUGUL - merupakan sebuah danau berdekatan dengan gunung
cantik permandakan lanskap kat sini



PANTAI JIMBARAN-  menikmati makan malam sambil tengok matahari terbenam



PANTAI SEMINYAK - bersantai di tepi pantai di atas beanbag yang berwarna warni....

**gambar2 credit to google

kesimpulannya....kalau pegi ke BALI....
dapat menikmati permandangan pantai & laut yang indah
menenangkan jiwa dari kesesakan kota seketika



kalau anda blogger ataupun bukan blogger, kalau korang ada destinasi impian,
apakata join contest You need a holiday lah ! dari TRAVELOKA
mana tahu impian anda akan tercapai....hadiah menarik untuk bakal pemenang
apa tunggu lagi, untuk maklumat lanjut  klik https://blog.traveloka.com/en/online-contest/


kenangan Candle Light dinner di tepi pantai Langkawi semasa kali pertama HONEYMOON

mungkinkan TRAVELOKA akan membawa aku terbang ke BALI
 untuk menikmati saat romantik di tepi PANTAI BALI pula siapa tahu kan :)


4 comments:

Cho Zila said...

ooo gitu ceritanyer kalau dapat best juga yer.. sapa tak suka benda freekan... tapi akak tak berapa kot Balini.. entahler rasa cam ramai sangat orangnyer... dengan cerita suami akak yang katanya tak best masa dia pergi dulu lagiler tak berapa nak ke sana... tapi kalau free nak ajer...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

bali.cantekkkk..tp kalau nak sewa sendiri private villa mmg mahalllll la kan..hahahaa..gud luck amy..mane tau ada rezeki free oliday kan..besy2x..^_^

Mama Darwiish said...

Oh maiiii jakuzi di Bali ???? Ohsem

Mila Ahmad said...

bali memang tempat yg romantik mila pun tak pernah sampai lagi tapi dulu pernah beli tiket dan burn begitu sahaja hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...