Followers MamaTisya

Friday, June 2, 2017

resepi Kambing Bakar Noxxa


fuh ...kambing bakar mmg fav....sape tk mkn kambing rugi..sedap tau hehe
ok ni nk share masak kambing bakar guna noxxa
biasa masak kambing lebihkurang 20-30minit 
tp ngan periuk noxxa hanya 10 minit


perap kambing ngan lada hitam, sos tiram, madu

1. Masukkan beberapa keping daging kambing dlm periuk Noxxa
(aku test 4 keping dulu riso kot tk menjadi hehe)

2. Setkan pelaras pada Pressure dan tekan button High Pressure utk 10minit

3. Tekan button ON/OFF. Bila tamat masa 10 minit, tunggu 1- 2 minit. Release steam dengan tetapkan pelaras pada penunjuk 'Steam'


**rupanya kena tekan STIR FIR utk keringkn air yg kuar dr daging tu..kiranya setkan High Pressure tu 7 minit pastu STIR FIR utk 3 minit



nanti akan kuar air dr daging kambing tu...jd camni...
so kena tekan STIR FIR utk keringkan air ni
tp sbb aritu pn aku google resepi kn xde plak update STIR FIR tu
sudahnya aku keringkan skit air tu guna pemanggang ajaib



makan kambing bakar dengan nasi arab..fuhhh ..selamat mencuba ye
resepi nasi arab noxxa bole tgk link

10 comments:

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaa kambing bakar. Nani pun ingat lepas ni nak beli lah satu noxxa :)

- dieyana - said...

aduhai..sedapnye

el said...

wow best ni my..nti el nak torai ni..dah jem xtau nak masak ape dah

Norhayati Mohd Isa said...

Boleh cuba ni MT..
Sure daging tu lembut bila digigit..

Azura Aziz said...

wah boleh try ni. kita dah ada periuk noxxa. tapi baru test masak nasik sekali jer ehhe

idzwa kamaruddin said...

sedap nyerrrrrr !

Sally Samsaiman said...

hoii la kambing! gila sedap kak..hahahah

mamapp said...

Wow lazatnye

Amanda Suria said...

Alaaaa...mana plak nak cari piyuk Noxxa time2 ni

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

suka.tgk.org share2 resipi.noxxa sbb sume.cepat disediakan..tp tuhla..lom.ada rezeki nak sambar lg..😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...