Followers MamaTisya

Friday, May 10, 2024

10 Syawal ~ Rezeki Jumaat dah macam potluck raya





kisah 10 syawal aritu....asal jumaat je bila ada yg ckp nk bawa makanan
alih2 pakat masing2 sebut jom la bawa skit sorang menu
sudahnya dh mcm potluck raya sbb dh mcm2 menu ada


wefie dlu sebelum mkn :)


masing2 mmg suka bergambar :)


lontong , nasi kerabu, aglio olio & satay willy


pulut kuning, rendang ayam, kuah kacang & ketupat


lemang jagung , lemang pulut hitam & rendang kerang


roti gebu gebas ada topping peperoni, chicken floss & sugar cheese
pulut udang gemok & risoles ayam


tutty fruity jelly pudding, creampuff, 
mini cheese tart, pelbagai jenis buah


air yg dlm botol tu tk brp laku
sbb ramai yg minum bandung soda + lemon
yg lg 1 tu air soda herbs + pudina


sandwich garsa  & 4fingers chicken


sedap btul lontong ni siap ada begedil & tempe
biasa mkn lontong ada telur je




aglio olio seafood fav sgt by @azolha_kitchen


pulut udang ni pn sedap by @lubuk_kuih88 ,...sizenya gemok2 


1st time mkn satay willy

 
Alhamdulillah rezeki Jumaat di kongsi bersama 😘
 Semoga kita smua dilimpahkann rezeki yang berpanjangan ...Aamiin




v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v




kemunculan Baby Melissa kt opis menjadi tumpuan


wefie dgn Baby Melissa


kemain sengih Ayah Baby Melissa 
sbb rezeki baby dpt byk duit raya
wife dia br abis pantang




dh abis makan wajib geng gegurl  berposing :)


wajib la ada gmbr OOTD dgn bff
color kami nk seakan sama plak
jubah ni besar skit ke aku yg dh kurus :-p



 

14 comments:

  1. Ya Allah Amy banyaknya makanan sampai scroll ke bawah tak habis lagi post ni. Memang staff kat office Amy ni boleh berbagi rezeki....sorang sikit. Inilah rakan sekerja yang best kalau bekerja.....Alhamduilah rezeki untuk dikongsi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah mmg kenayng smp mlm ezna....mcm2 menu ..amy order pulut udang tu je

      Delete
    2. Rezeki Amy. Seronok tengoknya......alhamdulilah....

      Delete
  2. SA rasa Amy dah kurus banyak la...siyes...macam2 makanan ada..SA plak craving lemang..ada lagi ke orang jual lemang agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tkde la kurus byk tp nmpk la hasilnya berkat cut sugar

      Delete
  3. fuhh meriah betul mknn :) ni ari ni kat my opis pun ada jamuan raya lagi ni...dh setel mkn mcm2 td

    ReplyDelete
  4. waahhh bestnya meriah betul makanan! comelnya Baby Melissa!

    ReplyDelete
  5. Tu diaa…meriah makanan memang macam jamuan raya πŸ˜€

    Biasa begedil aksesori soto. Sedap jugak ya makan dengan lontong, tambah pekat dan tambah rasa.

    ReplyDelete
  6. wow...meriah...best kalau dapat camni...

    ReplyDelete
  7. Kalau saya kerja dekat ofis akak ni, confirm naik berat badan sbb selalu buat makan2 potluck best2 🀩. Wah, camane baby Melissa tu boleh muncul di ofis? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby Melissa follow mama dia antar buah utk husband dia utk sesi makan2 ni la...so ayah dia bawa la naik baby melissa jmpa bos & kwn2 yg lain

      Delete
  8. meriah makanannya..
    nampak sedap pulut udang tu..susah nak cari yg sedap...

    ReplyDelete
  9. Pulut udang ya Allah..... 😍😍😍😍🀀. Cuma bisa melihat saja di sini hahahahah. Ntah di mana cari pulut udang kalo di jakarta 🀣.

    Tapi menu lain pun, menggoda sangat lah. Coba semua, bisa2 tak sanggub pulang, begah kekenyangan πŸ˜…

    ReplyDelete
  10. banyaknye makanan... macam raya.. hari hari hari raya..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...