Followers MamaTisya

Monday, May 20, 2024

26 syawal~ Nasi Dagang & Mee Kuah Klate



Salam uolssss.....vkend aritu masih beraya lg ke :)
ada je tgk lg kwn2 yg masih beraya...mmg terlajak raya btul kalini ye
okla aku sambung lg cite raya yg byk lg belum update

26 Syawal balik gombak...baru dpt beraya dgn adik beradik aku
mama aku masak menu Nasi Dagang & Mee Kuah



Nasi Dagang Mama mmg terbaik dari ladang ๐Ÿ˜ 
Ada lauk gulai ayam, gulai ike ayo + udang + telur rebus...
Tk lupa acar & sambal kelapa ikan๐Ÿ˜˜ sedap sengoti ๐Ÿ˜‹


Mee kuah klate....pernah share resepi dulu, bole klik SINI


puding laici & kek prune mama yg buat juga....
pulut inti tu adik aku buat


kalau balik raya kelantan...majority ore klate time raya 
menu Nasi Dagang wajib ada slalunya ๐Ÿ˜‹ 


tp mama aku masak ni style tradisional yg kena kukus smp 3x
 & beras kena rendam semalaman


kalau korang beli biasanya org jual nasi dagang ni letak acar je
telur rebus & sambal kelapa ikan tu tkde
yg original nasi dagang klate kena ada mcm yg dlm pingan aku ni
baru la lengkap hidangan nasi dagang klate tu


kusyuk dok tgk lagu Alamak Raya Lagi
bdk2 suka la..termasuk la cousin2 tisya ni


hah dh standby tu nk nyanyi lagu fav depa


v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v


dh ptg baru la ada masa nk bergmbr smua ni
Papa & Mama


berdua je...tisya tk ikut blk gombak sbb ada open house classmate


adik lelaki no 2
adik lelaki no 3 tk sempat jmpa, dia dh blk johor


adik perempuan no 4


adik perempuan no 5



adik beradik perempuan..dari kiri Adik,Along,Angah,Acik





mama dh penat layan kami nk wefie


bkn senang nk ajak bergmbr :-p

15 comments:

  1. best dpt mkn2 dan bergmbr time raya hehhehe adik beradik pompuan amy tak berapa seiras sgt

    ReplyDelete
  2. sedap nya nasi dagang...alhamdulillah dapat berkumpul bersama

    ReplyDelete
  3. Bestnya dapat berkumpul adik-beradik makan air tangan mak. Ada beza tak nasi dagang masak cara tradisional dgn masak dalam Noxxa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. beza dr segi masa la..guna noxxa cpt siap...masak tradisional lama la sbb amik masa utk kukus beras smp 3x...tp sudah tentu kesedapan cara masak tradisional lg mantop la kan

      Delete
  4. Oh, begitu rupanya hidangan nasi dagang yg lengkap. Memang selalunya kalau beli tu cuma ada acar & gulai tongkol aje.

    ReplyDelete
  5. sedapnya semua menu kak.... suami akak nampak muda lain betul lah,... gambar last tu ingat akak bergambar dengan adik akak hahahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah susut byk husband akak tu...tu nmpk lain

      Delete
  6. sedapnya kak nasi dagang ada sambal kelapa,mana nak cari mmg xjumpa..kt kelantan pun susah nk cari orang jual yg ada sambal kelapa ni..saya pernah makan sekali je nasi dagang ada sambal kelapa tp smp skrg teringat2

    ReplyDelete
  7. nasi dagang cara yg original mmg paling terbaik! sedapnyaaaa raya terlajak pun takpe, yg penting makan-makan hhe

    ReplyDelete
  8. Dania peminat nasi dagang. Memang tak tolak la....ohhh yg ori ada kelapa ya?. Nampak selalu yg Dania order memang takde kelapa....

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah nampak sihat ibu ayah MT.
    Sedap², memang terbaiklah airtangan bonda
    Semua pun dress up cantik². Lagilah meriah wpun dah hujung Syawal ๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, dpt berkumpul adik-beradik bersama ayah bonda..sedap tu..nasi dagang ada sambal kelapa ikan...lagu Alamak Raya Lagi tu mmg catchy..auto nyanyi bila dgr..hihi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...